Herrlaget div3 spelar på Nolia1 2018

I flera år har vi tampats med det slitna konstgräset på Ålidhem Arena som i mångas ögon skulle förtjäna en uppfräschning. Tyvärr har vi inte sett några konkreta förslag från kommunmännen angående Ålidhem Arenas framtid, vilket har fått oss att reflektera om vårt vara eller icke vara på arenan. Detta för att situationen på Ålidhem Arena inte längre är hållbar och inte gynnar vår verksamhet, omklädningsrummen fungerar inte då vi behöver plats för domarna också, vi har ej tillgång till gamla kansliet längre och kan därför inte ordna med fika till matcherna längre mm. Därför kommer vi säsongen 2018 spela samtliga hemmamatcher på Nolia 1, en plan som håller våra krav för att vår verksamhet ska flyta på som den ska.

Vi från lagets sida vill självfallet beklaga alla våra trogna anhängare som har visat ert stöd på Ålidhem Arena sedan vi gjorde vår premiär år 2005. En sak som vi vill poängtera är att detta inte är ett permanent beslut, ifall förutsättningarna på Ålidhem Arena förbättras kommer vi självklart överväga att komma tillbaka till vårt

Premiärseger norra 3an 2018
2018-05-01 20:56

Ny säsong, nya mål - Gimonäs UIF tog en skön premiärseger då Bergnäset gästade.

Gimonäs Umeå IF - Bergnäset 2-1

Premiär och tre poäng – Gimonäs Umeå IF fick en fin start på säsongen när Bergnäset gästade ett blåsigt Nolia. Hemmalaget var först in i målprotokollet då Emil Sjöberg satte 1–0 med ett skott utanför straffområdet, som rann ur Bergnäsmålvaktens händer. I början av andra halvlek kunde ett dittills uddlöst Bergnäset kvittera, men hemmalaget fortsatte styra spelet, och efter en missad straff och flera farliga lägen satte inbytte Samuel Ketema till sist slutresultatet i den 75:e minuten.

– Skönt med premiärvinst. Det stärker självförtroendet, säger matchvinnaren Ketema.

– Det var mycket känslor, och det märktes i vårt spel – vi fick inte riktigt igång det. Men vi var relativt trygga i försvarsspelet, och hade kontroll, säger tränaren Edvin Erfanian Mehr.

Vad vill ni jobba mer på nu, inför kommande matcher?

– Vi vill jobba på att kunna kontrollera matchbilden med längre perioder utav bollinnehav, och bli lite klokare i olika situationer. Vi vill framförallt jobba på strukturen i uppspelsfas och bli tryggare med det vi håller på med. Nu satte de press, och vi var inte riktigt bekväma i det. Men det är klart - det är seriepremiär och vi försvarar en ledning. Det är svårt att ha modet och spela då. Nu har vi gjort bort premiären och tagit tre poäng, så vi är nöjda, avslutar Erfanian Mehr.

Infjärden - Guif 1-3
2018-05-01 20:45

Herrtrean har startat på bästa möjliga sätt resultatmässigt för Guif, som i och med helgens möte mot Infjärden har sex poäng av sex möjliga

Guif visade prov på fin form när Umeålaget tog sin andra seger för säsongen på lika många omgångar. I inledningen mot Infjärden visade Guif prov på hög klass i både anfall och försvar. Bortalaget tog således också ledningen, och trots en kvittering av hemmalaget, lyckades Gimonäs gå till paus med 2–1. I andra halvan tappade gästerna i pressen, men trots en sämre halvlek kunde man slutligen segra med resultatet 3–1.

– Vi blev lite låga i andra, men annars ska alla kredd. Vi gör en riktig krigarinsats, säger Guif:s tränare Edvin Erfanian Mehr som plussar för Mattias Eriksson och Noa Lindahl