Gimonäs Umeå IF Handboll
Välkommen till vår lagsida! Vi är ett glatt gäng damer som spelar i division 1 norra.
Förlust mot Nacka HK
2016-10-16 21:47
Så galet tråkigt att förlora. Så är det bara och det spelar mindre roll att vi förlorar mot ett bättre lag. Tråkigt är det. Samtidigt är det ändå suget att vinna som kännetecknar detta lag. De, vi, vill verkligen vinna! Vi började bra, målsnålt i ganska många minuter innan det började rassla. I fel kasse. Vår andra kvart i första halvlek är under all kritik, kämparglöden finns inte riktigt på plats och vi gör enkla misstag, samtidigt som våra motståndare Nacka gör mål på allt. Andra halvlek börjar inte heller så bra men vi avslutar riktigt bra! Dock förlust med 20-35.

Svårt att premiera någon särskild men det var ändå extra kul att ha några nya spelare på plan: Anna Lundgren i målet och Amanda Eriksson på 9m!

Målgörare:
Hanna Öst 5, Alicia Nilsson Rådeström 3, Ida Näslund 3, Hedvig Morén 2, Agneta Lidén 2, Emma Forsberg, Nelly Andreasdotter, Elsa Öst, Julia Lundqvist, Amanda Eriksson.

Nu får vi träna en hel vecka på saker som inte fungerade. På lördag morgon tar vi flyget till Stockholm för första dubbelmöteshelgen! Tyresö och Enköping står för motståndet.
Första vinsten i division 1 för GUIF!
2016-10-09 20:44
Vis av erfarenhet vet jag att det kan dröja innan den första vinsten i en högre division kommer. Därför är jag extra glad över att vår första vinst kom redan i vår andra match och dessutom i hemmapremiären.

Arbrå HK var dagens motstånd och den första halvleken började med ett underläge på 1-4 innan vi tog oss samman, kom ikapp och gick förbi. Därefter släppte vi aldrig ledningen. 13-11 i halvtid slutade med hela 32-22.

En riktigt lagseger som grundades i ett fint och uppoffrande försvarsspel från samtliga spelare på planen, i mitten jobbade Nelly Andreasdotter, Alicia Nilsson Rådeström och Evelina Nordfjell hårt. Framåt fanns det många glädjeämnen och för att nämna några stod Julia Lundqvist, Ida Näslund, Hanna Öst och "lilla" Elsa Öst för härliga offensiva pärlor. Målvakten Elin Blom spelade in sig mer och mer och i andra halvlek stängde hon stundtals igen.

Målgörare: Hanna Öst 6, Julia Lundqvist 6, Ida Näslund 6, Alicia Nilsson Rådeström 4, Elsa Öst 4, Elin Rydberg 2, Agneta Lidén 2, Evelina Nordfjell, Nelly Andreasdotter.

(Värt att nämna är att Arbrå HK därefter åkte upp till Bodens BK och vann med två mål i söndagens match i Boden).

Vinst i seriepremiären
2015-10-04 17:19
Laget som spelade
Heja! Vinst i seriepremiären med 19-24 trots en relativt blek match från vår sida. Vi var nog en aning övertaggade i början av första halvleken. Vi kom till många avslut men tyvärr var det alldeles för många snälla skott för målvakten och stolpträffar. Det blev en relativt jämn första halvlek då vi följdes åt målmässigt, i slutet drog vi ifrån och kunde gå till halvtidsvila med 2 bollar upp. I halvtid pratades det om att vi skulle upp en nivå i avsluten och ha bättre tålamod vid uppställt anfallsspel och börja jobba mer i djupled.

I andra halvlek tog vi direkt kommandot med två mål på raken och sedan började vi dra ifrån. På de 13 första anfallen i andra halvlek gör vi 9 mål, helt klart godkänt! Med en kvart kvar att spela leder vi med 13-19 och hamnar sedan i en svacka. Vi tappar dock inte allt för mycket och kan vinna rätt komfortabelt med 5 bollar.

Rolig seriepremiär som stundtals bjöd på riktigt fint spel från vår sida och som dessutom slutade med det viktigaste: 2 poäng!
Sön 11/3 16:00
Sön 4/3 14:00