SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimonäs Umeå IF

Första hemmamatchen i uppflyttningsserien på söndag!
2022-12-02 10:42

Liten sammanfattning av vår resa så långt.
Den startade i maj med en hopslagning av förra årets A-lag och utvecklingslaget. A-laget hade varit lite tunna redan under den föregående säsongen och nu flyttade även ytterligare spelare. 
Förhoppningen var att få spela en U19-serie också men det blev för få lag. Så vi har en träningstrupp med 25 spelare där vi kan ta ut 16 spelare till varje match.
Första delen av säsongen bestod av en div 2-serie där de två bästa lagen skulle gå till en uppflyttningsserie. 


Hur började då resan? Ja, med ett stort och träningsvilligt gäng som tillsammans skapat en härlig lagkänsla, nya regler och strukturer har skapats men även en del gammalt finns kvar. Det är högt i tak men respektfullt i alla sammanhang. Killarna är från 1991 – 2005 och medelåldern är 21 år. En majoritet av killarna har numera också GUIF som moderförening. Spelet innehåller ganska basic spelstarter men ändå med ett syfte att få till lite spellängd men också att få med alla positioner i spelet. 


Dags för första matchen, hemmaplan och mycket folk i Sjöfruhallen och Sundsvall stod för besöket. Ett lag som vi vet är beroende av en enda spelare men det var inte i försvaret vi förlorade den matchen. Vi sköt bort oss redan i första halvlek, trots det hämtade vi in ett underläge på sju mål men när Sundsvall gjorde ett litet ryck igen så förlorade vi den matchen. I och med att vi då behöver ha alla andra lag bakom oss gällde det från och med nu att vinna resten av matcherna om vi skulle avgöra det på egen hand. 


Matchen därefter var en bortamatch i Östersund, här var det första matchen som vi gjorde om lite bakåt vilket fick ett mycket gott resultat och matchen vanns med betryggande 26-18. 
Två hemmamatcher i rad som slutade med stora siffror, 39-17 mot Boden och 27-19 mot Öjebyn. 


Tåget rullade vidare och nu helt plötsligt stod vi inför en avgörande match, mot Kiruna och i Kiruna. 


Sådana matcher kan gå lite hursomhelst, det är inte den lättaste bortamatchen att ha som en måste-match. Vi åkte redan på lördag morgon för att sova och ta det lugnt i Kiruna för att skapa de bästa sportsliga förutsättningarna för matchen. Allt flöt perfekt och när matchen drog igång höll de inledningsvis jämna steg med oss men efter någon kvart började vi att gå ifrån, ledde med 4 i halvtid. Andra halvleken var rätt hetsig men egentligen aldrig spännande och vi vann till slut med nio bollar. Hemresan var väldigt bra med andra ord!


I praktiken var andraplatsen bärgad men i teorin skulle Brännan kunna vinna sin sista match mot hos med mer än 12 mål för att gå förbi. Matchen var också den sista i grundserien och vi åkte dit med full matchtrupp, 14 spelare och 2 målvakter. 


Alla förberedelser var gjorda och Brännans hemmapublik strömmade till. Efter en inspringning på elitnivå startade matchen. Och den startade bäst för Brännan med en ledning på 3-0 men därefter började det handla mer och mer om oss. Ledning i halvtid med 13-17. Vi körde runt på alla spelare, målvakterna bytte också med varandra flera gånger under matchen. Vi löste deras höga försvar och även man-man-spelet på ett bra sätt och matchen slutar 32-36 i vår favör. Alla 14 utespelare finns med i målprotokollet och just bredden vi har nu kommer att vara viktig. Vi blev inte heller ”bara” tvåa i grundserien utan vann den på grund av 48 plusmål på sex matcher. 


Nu börjar uppflyttningsserien mot div 1, den innehåller förutom oss och Sundsvall följande lag: Uppsala, Skånela, Täby, Tumba, Tyrold och Skogås. Den kommer att inledas med en hemmamatch den 3 eller 4 december så håll utkik! Vi ska sätta nya mål och jobba mot dem, välkomna att fortsätta följa oss – eller att hoppa på tåget nu!


Nyhetsarkiv
Sommaruppehåll2021-07-01 16:18
Träningstider v35-362019-08-26 09:30
Serieseger2017-04-09 14:11
Summering efter debyt2017-01-30 08:26
Seger mor Kiruna2016-10-23 12:54
Seger mot Laponia2016-10-23 12:53
Seger i premiären2016-10-09 13:37
 
Sponsorer