GUIF Handboll Herr

Seriepremiär söndag 29/9
2019-09-24 11:10
Halloj!

Nu på söndag 29/9 är det seriepremiär i Frugan.
Klockan 14 blåser domarna i gång mot Täby som är uppe för att försöka ta poäng mot våra Bulldoggs , vilket är föga troligt att dom lyckas med :)

Kom och heja fram våra herrar i säsongsdebuten.
Träningstider v35-36
2019-08-26 09:30
Hej !

Vi tränar följande tider tills vi har fått våra ordinarie.

V 35.
Måndag, Tisdag, Torsdag 18.30-20.00 Sporthushallen
V36.
Måndag- Tisdag 18.30-20.00 Sporthushallen
Torsdag 18.30-20.00 Sjöfruhallen
Völkommen.

Vid frågor Ring

Mattias Lundberg

Serieseger
2017-04-09 14:11

I lördags spelade Bulldogs sin sista match för säsongen, visst var seriesegern redan säkrad men trots detta stod mycket på spel. Kiruna HK var på besök igen, senast de var i Umeå lyckades de gräva fram 2 poäng. Här berövades Guif chansen för en så kallad "perfect season", men det blev också det enda poängtappet denna säsongen GUIF vinner matchen komfortabelt till slut. Bulldogs vinner alltså serien redan första året som föreningen har ett herrlag i seniorspel, målet sattes redan på försäsongen för cirka ett år sen men vem hade trot att Bulldogs skulle stå som seriesegrare med 14 vinster 1 förlust och förkrossande 159+ i målskillnad.
En härlig blandning av frejdig ungdom och ålderdomlig visdom har satt sin prägel på detta laget. Vi må inte vara det smartaste laget i serien, men trots samlingar 10 över halv och två poäng på VKs sportquiz vinner vi division tre fast beslutna om att komma starkare och smartare till spel i division två nästa säsong.

Tråkiga nyheter med att säsongen är slut är att vi kommer att tappa några spelare vars skor kommer vara väldigt svåra att fylla. Jöran "måljöran" Mahr kommer att flytta hem till sommaren då han efter två år nu är färdigutbildad och är redo för nya utmaningar hemma i tyskland. Holger "hogga" Johansson som har dragits med skador större delen av denna säsongen har valt att lägga skorna på hyllan och fullfölja andra drömmar. Sist men inte minst kommer vi att tappa vår tappre kantspringare som med fart, fläkt och precision lyckats få titeln som GUIF herrars bäste målskytt genom tiderna! Gustav Sinander som han heter är även han färdigpluggad och är redo för flytt hem till sitt vackra Göteborg där Håkan Hellström väntar med öppna armar, nytt lag är ännu inte känt. Vi förlorar 3 duktiga handbollsspelare men framför allt förlorar vi 3 riktigt bra killar! Tack för denna tiden och lycka till med framtida utmaningar.

Som tur är!
Har Bulldogs några valpar på gång som under de sista matcherna fått chansen och visat framfötterna ordentligt. Axel Pons blev matchens lirare i sin debut mot norrfjärden, Otto Vingren skötte sig exemplariskt mellan stolparna och Oscar Pettersson passade på att sätta sitt namn på kartan när han dunkade 4 baljor mot serietvåan Kiruna. Nytt blandat med gammalt gör att vårt hopp om att etablera oss i divison två lever i allra högsta grad. I slutändan handlar allt om att göra fler mål än motståndarna som coach Matte skulle sagt.

Vår resa har startat på allvar och vi tackar för allt stöd, trots att många valde att stanna hemma när snygg Eric Bygdemark stoppades från spel pga någon båt grej. I höst kommer Eric återigen att vara på banan och hoppas ni då återigen sluter upp och stöttar Bulldogs för nu kommer det verkligen att behövas! Bygget inför nästa säsong är snart i full fart, för våra bulldogs står försäsongen för dörren och för föreningen startar bygget inför nästa säsong. Vi behöver all hjälp vi kan få, för att nå våra mål kommer vi att sälja kol men också en del toapapper... men nog med "skit"snack stötta gärna GUIF samtidigt som ni fyller på era förråd inför grillsäsongen! Vi letar också med ljus och lyckta efter nya sponsorer som vill hjälpa till att sätta umeå på handbollskartan, komigen.... vi kan inte vara sämre än boden och härnösand!;)

Återigen stort tack och på kärt återseende till hösten!

Summering efter debyt
2017-01-30 08:26

Då så! Efter tre västerbottenderbyn kan vi titulera oss som bäst i Västerbotten! Vi summerar i stort dessa tuffa matcher med två gips men 6 poäng på kontot.

Sikeå gästade i fredags hundkojan för ett sista försök att rubba serieledarna från Umeå. Hämta långa stegen och stora penseln för här måste det ritas ett kors i taket, bulldog tog till allas förvåning kommandot redan från matchstart?! Bulldogs gasade och ryckte tidigt åt sig en 9-3 ledning, sikeå kom aldrig närmre än 4 mål innan bulldogs röt ifrån och sprang ifrån till en seger med 27-15. Stoffe visade under matchen att gammal är äldst och kammade hem priset som matchens lirare som för dagen inte bestod av ingenting alls? Tyvärr måste vi också meddela publiken att Snygg-Eric Bygdemark utgick skadad efter att han fått sig en flygtur under en kontring, diagnosen blev ett brutet båtben och som citatmaskinen Matte sa "its over man, its over" Eric är tyvärr färdigspelad för säsongen men har lovat att komma tillbaka bättre än någonsin! Och eventuellt även som vänsterhänt.. krya på dig Eric! Grabbarna gnuggar vidare och kan förhoppningsvis knyta ihop säcken även utan Eric! Vi hörs! #forzaguif #noguifnoparty

Seger mor Kiruna
2016-10-23 12:54

Då rullar minibussarna hem mot Umeå igen. allt vi lämnar kvar i Kiruna är ett stort minustecken på deras målskillnadskonto och en frän fislukt som lagt sig som en dimma över staden. Vi tar däremot med oss ett gäng poäng hem, 4 poäng och full pott mer exakt. Innan matchen dånade coach matte återigen ut klyschan "vi har inte åkt så här långt för att förlora" och mattes ord satte sig som ett elfte budord hos grabbarna, bulldogsen reste ragg från början och käkade upp Kiruna med 20-34. Matchens lirare idag blev vår högerspringare Akyol som stänkte 9! Baljor. I övrigt en mycket stabil insats från samtliga i laget. Om ni mot förmodan har missat det så är damernas match i full gång i sjöfruhallen, är ni inte redan där så skynda er dit!

Sön 25/10 16:00
Sön 11/10 14:00