SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimonäs Umeå IF

GUIF Handboll Herr
Guif Handboll Herr

Välkommen till herrarnas hemsida

Första hemmamatchen i uppflyttningsserien på söndag!
2022-12-02 10:42

Liten sammanfattning av vår resa så långt.
Den startade i maj med en hopslagning av förra årets A-lag och utvecklingslaget. A-laget hade varit lite tunna redan under den föregående säsongen och nu flyttade även ytterligare spelare. 
Förhoppningen var att få spela en U19-serie också men det blev för få lag. Så vi har en träningstrupp med 25 spelare där vi kan ta ut 16 spelare till varje match.
Första delen av säsongen bestod av en div 2-serie där de två bästa lagen skulle gå till en uppflyttningsserie. 


Hur började då resan? Ja, med ett stort och träningsvilligt gäng som tillsammans skapat en härlig lagkänsla, nya regler och strukturer har skapats men även en del gammalt finns kvar. Det är högt i tak men respektfullt i alla sammanhang. Killarna är från 1991 – 2005 och medelåldern är 21 år. En majoritet av killarna har numera också GUIF som moderförening. Spelet innehåller ganska basic spelstarter men ändå med ett syfte att få till lite spellängd men också att få med alla positioner i spelet. 


Dags för första matchen, hemmaplan och mycket folk i Sjöfruhallen och Sundsvall stod för besöket. Ett lag som vi vet är beroende av en enda spelare men det var inte i försvaret vi förlorade den matchen. Vi sköt bort oss redan i första halvlek, trots det hämtade vi in ett underläge på sju mål men när Sundsvall gjorde ett litet ryck igen så förlorade vi den matchen. I och med att vi då behöver ha alla andra lag bakom oss gällde det från och med nu att vinna resten av matcherna om vi skulle avgöra det på egen hand. 


Matchen därefter var en bortamatch i Östersund, här var det första matchen som vi gjorde om lite bakåt vilket fick ett mycket gott resultat och matchen vanns med betryggande 26-18. 
Två hemmamatcher i rad som slutade med stora siffror, 39-17 mot Boden och 27-19 mot Öjebyn. 


Tåget rullade vidare och nu helt plötsligt stod vi inför en avgörande match, mot Kiruna och i Kiruna. 


Sådana matcher kan gå lite hursomhelst, det är inte den lättaste bortamatchen att ha som en måste-match. Vi åkte redan på lördag morgon för att sova och ta det lugnt i Kiruna för att skapa de bästa sportsliga förutsättningarna för matchen. Allt flöt perfekt och när matchen drog igång höll de inledningsvis jämna steg med oss men efter någon kvart började vi att gå ifrån, ledde med 4 i halvtid. Andra halvleken var rätt hetsig men egentligen aldrig spännande och vi vann till slut med nio bollar. Hemresan var väldigt bra med andra ord!


I praktiken var andraplatsen bärgad men i teorin skulle Brännan kunna vinna sin sista match mot hos med mer än 12 mål för att gå förbi. Matchen var också den sista i grundserien och vi åkte dit med full matchtrupp, 14 spelare och 2 målvakter. 


Alla förberedelser var gjorda och Brännans hemmapublik strömmade till. Efter en inspringning på elitnivå startade matchen. Och den startade bäst för Brännan med en ledning på 3-0 men därefter började det handla mer och mer om oss. Ledning i halvtid med 13-17. Vi körde runt på alla spelare, målvakterna bytte också med varandra flera gånger under matchen. Vi löste deras höga försvar och även man-man-spelet på ett bra sätt och matchen slutar 32-36 i vår favör. Alla 14 utespelare finns med i målprotokollet och just bredden vi har nu kommer att vara viktig. Vi blev inte heller ”bara” tvåa i grundserien utan vann den på grund av 48 plusmål på sex matcher. 


Nu börjar uppflyttningsserien mot div 1, den innehåller förutom oss och Sundsvall följande lag: Uppsala, Skånela, Täby, Tumba, Tyrold och Skogås. Den kommer att inledas med en hemmamatch den 3 eller 4 december så håll utkik! Vi ska sätta nya mål och jobba mot dem, välkomna att fortsätta följa oss – eller att hoppa på tåget nu!

Sommaruppehåll
2021-07-01 16:18

Vecka 26 till vecka 30 har vi sommaruppehåll från träningarna. 

 

Vecka 31-33 Sporthushallen

Måndagar    18:00-19:30

Onsdagar     18:00-19:30

Torsdagar     18:00-19:30

 

Vecka 34-framåt Sjöfruhallen

Måndagar    18:00-19:30

Onsdagar     18:00-19:30

Torsdagar     18:00-19:30

Seriepremiär söndag 29/9
2019-09-24 11:10
Halloj!

Nu på söndag 29/9 är det seriepremiär i Frugan.
Klockan 14 blåser domarna i gång mot Täby som är uppe för att försöka ta poäng mot våra Bulldoggs , vilket är föga troligt att dom lyckas med :)

Kom och heja fram våra herrar i säsongsdebuten.
Träningstider v35-36
2019-08-26 09:30
Hej !

Vi tränar följande tider tills vi har fått våra ordinarie.

V 35.
Måndag, Tisdag, Torsdag 18.30-20.00 Sporthushallen
V36.
Måndag- Tisdag 18.30-20.00 Sporthushallen
Torsdag 18.30-20.00 Sjöfruhallen
Völkommen.

Vid frågor Ring

Mattias Lundberg
070-2648131

Serieseger
2017-04-09 14:11

I lördags spelade Bulldogs sin sista match för säsongen, visst var seriesegern redan säkrad men trots detta stod mycket på spel. Kiruna HK var på besök igen, senast de var i Umeå lyckades de gräva fram 2 poäng. Här berövades Guif chansen för en så kallad "perfect season", men det blev också det enda poängtappet denna säsongen GUIF vinner matchen komfortabelt till slut. Bulldogs vinner alltså serien redan första året som föreningen har ett herrlag i seniorspel, målet sattes redan på försäsongen för cirka ett år sen men vem hade trot att Bulldogs skulle stå som seriesegrare med 14 vinster 1 förlust och förkrossande 159+ i målskillnad.
En härlig blandning av frejdig ungdom och ålderdomlig visdom har satt sin prägel på detta laget. Vi må inte vara det smartaste laget i serien, men trots samlingar 10 över halv och två poäng på VKs sportquiz vinner vi division tre fast beslutna om att komma starkare och smartare till spel i division två nästa säsong.

Tråkiga nyheter med att säsongen är slut är att vi kommer att tappa några spelare vars skor kommer vara väldigt svåra att fylla. Jöran "måljöran" Mahr kommer att flytta hem till sommaren då han efter två år nu är färdigutbildad och är redo för nya utmaningar hemma i tyskland. Holger "hogga" Johansson som har dragits med skador större delen av denna säsongen har valt att lägga skorna på hyllan och fullfölja andra drömmar. Sist men inte minst kommer vi att tappa vår tappre kantspringare som med fart, fläkt och precision lyckats få titeln som GUIF herrars bäste målskytt genom tiderna! Gustav Sinander som han heter är även han färdigpluggad och är redo för flytt hem till sitt vackra Göteborg där Håkan Hellström väntar med öppna armar, nytt lag är ännu inte känt. Vi förlorar 3 duktiga handbollsspelare men framför allt förlorar vi 3 riktigt bra killar! Tack för denna tiden och lycka till med framtida utmaningar.

Som tur är!
Har Bulldogs några valpar på gång som under de sista matcherna fått chansen och visat framfötterna ordentligt. Axel Pons blev matchens lirare i sin debut mot norrfjärden, Otto Vingren skötte sig exemplariskt mellan stolparna och Oscar Pettersson passade på att sätta sitt namn på kartan när han dunkade 4 baljor mot serietvåan Kiruna. Nytt blandat med gammalt gör att vårt hopp om att etablera oss i divison två lever i allra högsta grad. I slutändan handlar allt om att göra fler mål än motståndarna som coach Matte skulle sagt.

Vår resa har startat på allvar och vi tackar för allt stöd, trots att många valde att stanna hemma när snygg Eric Bygdemark stoppades från spel pga någon båt grej. I höst kommer Eric återigen att vara på banan och hoppas ni då återigen sluter upp och stöttar Bulldogs för nu kommer det verkligen att behövas! Bygget inför nästa säsong är snart i full fart, för våra bulldogs står försäsongen för dörren och för föreningen startar bygget inför nästa säsong. Vi behöver all hjälp vi kan få, för att nå våra mål kommer vi att sälja kol men också en del toapapper... men nog med "skit"snack stötta gärna GUIF samtidigt som ni fyller på era förråd inför grillsäsongen! Vi letar också med ljus och lyckta efter nya sponsorer som vill hjälpa till att sätta umeå på handbollskartan, komigen.... vi kan inte vara sämre än boden och härnösand!;)

Återigen stort tack och på kärt återseende till hösten!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Gimonäs Umeå IF, 18/05 13:53 
Gimonäs Umeå IF, 19/04 11:55 
 
Sponsorer