Aktuellt GUIF:s klasslag

TRÄNINGSPROGRAM KLASSLAG

ALLSIDIG TRÄNING BARN 6 - 9 ÅR

KLASSLAG SÄSONGEN 2020/21

Här kan du som förälder och ledare läsa om vad som är på gång för klasslagen och barn födda 2013.

Klasslagen tränar just nu fotboll och kommer göra det under maj - september.

FOTBOLLSMATCHER 27 JUNI
Lördag 27 juni kör klasslagen sin andra fotbollsmatch. Lagen spelar varsin enkelmatch och möter ett av GUIFs andra klasslag eller Täfteås klasslag. Matcherna spelas både på Sjöfruskolans konstgärsplan eller Carlshöjdsskolans konstgräsplan.
I juli tar vi paus och nya matcher för klasslagen återkommer i augusti.

SPELSCHEMA
Spelschemat för samtliga matcher hittar ni HÄR

INFORMATION

- Ta med bollar, vattenflaskor & matchtröjor (finns att hämta på kansliet). Vill ni ha målvaktshandskar eller målvaktströjor finns det tyvärr inte att låna.

- Det är ingen gemensam samling utan ni bestämmer själva samlingstid.

- Värm upp på sidan av plan och se till att ert lag är redo för spel vid konstgräsplan utsatt tid.

- Markera ut planstorlek med platta, 30 x 20 m, 5v5-mål. Platta koner finns i förråden vid planerna. Kod skickas via mail.

- Föreningen fixar domare.

- Lärotillfälle! Tona ner tävlingens betydelse för barnen.

PUBLIKFÖRBUD

Svenska Fotbollsförbundet har uppdaterat sina riktlinjer kring Corona vilket innebär att all publik, inkl. föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid träning och match. Bara de som är nödvändiga för att träningarna och matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare och funktionärer), ska vara på plats.

Vi har förståelse för att barn i föreningen behöver sällskap till och från aktiviteter samt stöttning under aktivitetens gång. I dessa fall uppmanas anhöriga att hålla sig utanför anläggningen under aktiviteten.

REGLER

- Matchtid 3*10 min

- 5 mot 5 (målvakt+4 utespelare)

- Inkast ersätts av att spelaren driver bollen eller passar den på marken från den plats där
bollen hamnade ur spel.

- Målvakten får sätta bollen i spel genom att sparka bollen från sina händer, eller genom att kasta den, dock aldrig över halva plan.

- Vid tillbakaspel från spelare i egna laget får målvakten ta bollen med händerna.

- När anfallande lag har gjort ett anfall och målvakten har bollen skall anfallande lag backa tillbaka till mittlinjen, för att försvarande lag skall få möjlighet att komma ut en bit från målet.

_______________________________________________________________________________________________________________________

LEDARTRÄFF
Klicka här för att ta del av presentationen från ledarträffen den 27 samt 28 april

UPPTAKTSTRÄFF FÖRÄLDRAMÖTE
Klicka här för att ta del av presentationen som skickats ut till alla föräldrar som har barn i klasslagsverksamheten.

GLÖMT ATT GÖRA ANMÄLAN TILL KLASSLAGET?
Har du missat att anmäla ditt barn till klasslaget?
Ingen fara, det är inte försent.
Fyll i uppgifterna här!
För att ta reda på när just ert klasslag har träningar kan du klicka på fliken "Klasslag" högst upp på sidan och välja det lag ditt barn hör till.

FRÅGOR
Hanna Mäki