Aktuellt GUIF:s klasslag

TRÄNINGSUPPLÄGG KLASSLAG

TRÄNINGSPROGRAM KLASSLAG

ALLSIDIG TRÄNING BARN 6 - 9 ÅR

Här kan du som förälder och ledare läsa om vad som är på gång för klasslagen

UTVÄRDERING FOTBOLL & UPPTAKTSTRÄFF INOMHUSSÄSONG
DATUM Måndag 16 september
TID 18:00 - 20:00
VAR Mötesrummet på Sjöfruhallen

INFORMATION
- Utvärdering fotboll
- Planering inomhussäsongen

INTRODUKTIONSUTBILDNING HANDBOLL
DATUM Torsdag 19 september
TID 18:00 - 19:00
VAR Carlshöjdshallen
- Grundfärdigheter
- Hur tränar vi handboll
- Minihandboll
- Regler
Tänk på att ha bekväma kläder och inomhusskor!

SAMMANDRAG FOTBOLL SEPTEMBER

DATUM Söndag 8 september
TID 08:30 - 14:00
VAR Sjöfruplanen

Spelschema söndag 8/9

INFORMATION

- Ta med bollar & vattenflaskor. Målvaktshandskar och målvaktströjor finns tyvärr inte att låna.

- Vi kommer ha tillgång till omklädningsrum inne i Sjöfruhallen. Tagg behövs, hämtas på kansliet.

- Det är ingen gemensam samling utan ni bestämmer själva samlingstid.

- Värm upp på ena halvan av grusplanen och se till att ert lag är redo att spela vid utsatt tid.

- Föreningen fixar domare.

- Lärotillfälle! Tona ner tävlingens betydelse för barnen.

REGLER

- Matchtid 2 x 13 min

- 5 mot 5 (målvakt+4 utespelare)

- Inspark eller driva in bollen ersätter inkast, från det ställe där bollen passerar över sidlinjen.

- Målvakten får utföra insparken från valfri plats inom målområdet. Målvakten får sparka bollen från händerna, eller genom att kasta den, dock aldrig över halva plan.

- Vid tillbakaspel från spelare i egna laget får målvakten ta bollen med händerna.

- När anfallande lag har gjort ett anfall och målvakten har bollen skall anfallande lag backa tillbaka till mittlinjen, för att försvarande lag skall få möjlighet att komma ut en bit från målet.

- Avspark sker enbart vid matchstart, efter mål backar målgörande lag till mittlinjen och spelet börjar från andra lagets målvakt.

FIKA

Carlshöjd 1A, Carlshöjd 1B, Korallerna, Gnomerna ansvarar för enklare fika vid sammandraget.

Fria händer men förslagsvis:

- Bjud barnen på dryck och frukt/bulle. Övriga betalar 10 kr för resp. kaffe/frukt/bulle

- Delegera ansvar till föräldrar i respektive lag. Föräldrar från respektive lag sköter fiket under sammandraget.

- Praktiska frågor: Be föräldrarna kontakta Hanna Mäki på hanna.maki@gimonasuif.se alternativt 073-8190108

Ansvariga-för-fika-manual

______________________________________________________________________________________________________________________

UTBILDNING RÖRELSERIKEDOM

DATUM Torsdag 9 maj

TID Kl. 18:00 -20:00

VAR Carlshöjdskolans gympahall

MÅLGRUP Alla ni som har intresse att vara ledare

- Tänk på att ha bekväma kläder och inomhusskor.

GEMENSAM UPPSTART FÖRÄLDRAR & BARN

DATUM Lördag 4 maj

TID Kl. 11:00 - 13:30

VAR Sjöfruhallen & Sjöfruhallen grus (Tomtebo)

MÅLGRUPP Alla spelare och föräldrar

- Barnen får prova på fotboll, handboll och innebandy mellan kl 11:00 -13:30. Se till att barnen har träningskläder på sig samt både inomhus och utomhusskor. Ta även med egen innebandyklubba.

- Föräldramöte i mötesrummet 11.15 resp. 12.15 beroende på lagtillhörighet: Information om GUIF, klasslagsverksamheten, föräldrarnas roll,  föreningens värdegrund osv.

- Från 13.30 har ni i resp. lag chans att ha ett första föräldramöte om ni önskar!

PRESENTATION FÖRÄLDRAMÖTE 4/5

LEDARTRÄFF

DATUM Onsdag 24 april

TID Kl. 18:00 - 20:00