Aktuellt GUIF:s klasslag

TRÄNINGSPROGRAM KLASSLAG

ALLSIDIG TRÄNING BARN 6 - 9 ÅR

KLASSLAG SÄSONGEN 2020/21

Här kan du som förälder och ledare läsa om vad som är på gång för klasslagen och barn födda 2013.

Klasslagen tränar just nu fotboll och kommer göra det under maj - september.

INTRODUKTIONSUTBILDNING HANDBOLL 21 SEPTEMBER
För att ge ledare mer kunskap om hur vi tränar barnhandboll vill vi bjuda in er till en introduktionsutbildning där vi bland annat går igenom vilka grundfärdigheter barnen bör öva på, vilka regler som gäller i minihandboll och vad vi ska tänka på när vi spelar handboll.
Träffen innefattar både teori och praktik så bekväma kläder och skor behövs!

VAR: Carlshöjdshallen
NÄR: Måndag 21/9 kl 19:00 - 21:00
UTBILDARE: Ola Svensson, tränare P07 och F2010/2011
Presentationen från utbildningen hittar du HÄR

UTVÄRDERING/UPPTAKTSTRÄFF 16 SEPTEMBER
Efter en lång och något annorlunda fotbollssäsong är det dags att utvärdera hur veckorna med fotboll varit och blicka framåt mot inomhussäsongen.
- Utvärdering fotboll
- Praktiskt inomhus
- Planering inomhussäsongen
- Handboll
- Vad händer nu?

Presentation från träffen hittar du HÄR

"MINI-SAMMANDRAG" 12 & 13 September
Lördag 12 september samt söndag 13 september är det dags för minisammandrag för klasslagen. Varje lag spelar två matcher och möter GUIFs andra klasslag eller Täfteås klasslag. Matcherna spelas på Sjöfruskolans konstgärsplan.

SPELSCHEMA
Spelschemat för samtliga matcher hittar ni HÄR

INFORMATION

- Ta med bollar, vattenflaskor & matchtröjor. Vill ni ha målvaktshandskar eller målvaktströjor finns det tyvärr inte att låna.

- Det är ingen gemensam samling utan ni bestämmer själva samlingstid.

- Värm upp på sidan av plan och se till att ert lag är redo för spel vid konstgräsplan utsatt tid.

- Markera ut planstorlek med platta, 30 x 20 m, 5v5-mål. Platta koner finns i förråden vid planerna. Kod skickas via mail.

- Föreningen fixar domare.

- Lärotillfälle! Tona ner tävlingens betydelse för barnen.

- Vilande lag ser till att hålla sig en bit bort från plan medan de väntar på nästa match.

REGLER

- Matchtid 3*10 min

- 5 mot 5 (målvakt+4 utespelare)

- Inkast ersätts av att spelaren driver bollen eller passar den på marken från den plats där
bollen hamnade ur spel.

- Målvakten får sätta bollen i spel genom att sparka bollen från sina händer, eller genom att kasta den, dock aldrig över halva plan.

- Vid tillbakaspel från spelare i egna laget får målvakten ta bollen med händerna.

- När anfallande lag har gjort ett anfall och målvakten har bollen skall anfallande lag backa tillbaka till mittlinjen, för att försvarande lag skall få möjlighet att komma ut en bit från målet.

MAX 50 PERSONER I PUBLIKEN

Svenska fotbollsförbundet har uppdaterat sina riktlinjer och tillåter max. 50 personer i publiken. Under sammandraget ansvarar ledarna tillsammans för att riktlinjerna följs. Då det kan bli väldigt mycket folk under sammandragen vill vi uppmana att så många som möjligt håller sig utanför stängslet vid Sjöfruplanen.
Publik till vilande lag se till att hålla sig en bit bort från planen medan laget väntar på sin tur.
Kortfattat gäller följande;
- Åskådarantalet aldrig överstiger 50 personer
- Åskådare som inte tillhör samma familj/sällskap kan sitta eller stå med minst 1,5 m avstånd
- Trängsel inte uppstår, och avstånd kan hållas vid inpassering, samt under match och efter match

hanna.maki@gimonasuif.se
_______________________________________________________________________________________________________________________

"MINI-SAMMANDRAG" 29 & 30 Augusti
Lördag 29 augusti samt söndag 30 augusti är det dags för minisammandrag för klasslagen. Varje lag spelar två matcher och möter GUIFs andra klasslag eller Täfteås klasslag. Matcherna spelas både på Sjöfruskolans konstgärsplan eller Carlshöjdsskolans konstgräsplan.

SPELSCHEMA
Spelschemat för samtliga matcher hittar ni HÄR

INFORMATION

- Det är ingen gemensam samling utan ni bestämmer själva samlingstid.

- Föreningen fixar domare.

- Lärotillfälle! Tona ner tävlingens betydelse för barnen.

PUBLIKFÖRBUD

All publik, inkl. föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid träning och match. Bara de som är nödvändiga för att träningarna och matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare och funktionärer), ska vara på plats.

Vi har förståelse för att barn i föreningen behöver sällskap till och från aktiviteter samt stöttning under aktivitetens gång. I dessa fall uppmanas anhöriga att hålla sig utanför anläggningen under aktiviteten.

REGLER

- Matchtid 3*10 min

- 5 mot 5 (målvakt+4 utespelare)

bollen hamnade ur spel.

LEDARTRÄFF
Klicka här för att ta del av presentationen från ledarträffen den 27 samt 28 april

UPPTAKTSTRÄFF FÖRÄLDRAMÖTE
Klicka här för att ta del av presentationen som skickats ut till alla föräldrar som har barn i klasslagsverksamheten.

GLÖMT ATT GÖRA ANMÄLAN TILL KLASSLAGET?
Har du missat att anmäla ditt barn till klasslaget?
Ingen fara, det är inte försent.
Fyll i uppgifterna här!
För att ta reda på när just ert klasslag har träningar kan du klicka på fliken "Klasslag" högst upp på sidan och välja det lag ditt barn hör till.