Nya idrottskonsulenten Hanna Mäki är på plats!
2017-09-07 10:27

Hösten är här och vi välkomnar Hanna Mäki till första jobbveckan som Idrottskonsulent  hos oss här  på GUIF:s kansli!

Kan du inte berätta lite om dig själv och hur du hamnade hos oss på GUIF?
-”Hanna heter jag, idrottsgalen tornedaling från Pajala som sysslat med bland annat fotboll, innebandy, basket, hockey och bordtennis. Har pluggat på Idrottsvetenskapliga programmet vid Umeå universitet och efter ungefär ett år ute i hetluften på jobbfronten sitter jag nu här tryggt i GUIF-båten. Jag förväntar mig inga lugna vatten och ska ärligt säga att jag är lite nervös, men samtidigt redo att hissa segel och se vart de bär av.

Du kommer jobba i ett nära samarbete med ledarna hos GUIF, på vilket sätt?

Alla ska känna sig trygga i sin roll som ledare och därför finns jag, som en lite livboj att kravla sig fast vid. Min förhoppning är att nå ut till alla ledare och jobba ute på fältet och på så vis skapa ett samarbete som kan stärka barn-och ungdomsverksamheten. Framförallt ska jag se till så att ledarna får den uppbackning, stöd och kunskap de behöver för att kunna ge de aktiva bästa förutsättningarna för att utvecklas inom GUIF. Det kan handla om allt från att förändra upplägget på träningarna, diskutera ledarskap, hjälpa till att lösa problem eller bara finnas där som ett bollplank.

Vad vare som lockade med GUIF?

-”Flera saker! För det första liknar GUIF en ”Gott & Blandat” påse med fler idrotter än en att jobba med, vilket får mitt föreningshjärta att klappa lite extra hårt då det påminner om min egna moderförening, Pajala IF. För det andra jobbar GUIF med idrott i ett större perspektiv där glädje, utveckling och inkludering står i fokus. Idrotten blir såldes något mer värdefullt än de poäng som står på resultattavlan. Dessutom växer GUIF så det knakar och är det någon som inte tackar nej till att vara med där det händer så är det jag.

Och hur går det, vad har du för dig så här under första veckan?
- ”Det rullar på i full fart, nya rutiner att lära sig, nya intryck att ta in och nya människor att hälsa på– men det är kul, snart sitter allt!

Just nu jobbar jag med att skapa träningsupplägg för våra klasslag, samtidigt som jag försöker greppa allt kring den här enorma föreningen. Hoppas på mycket vind i seglen och att jag snart susar fram som i en motorbåt!”

Ekonomiska konsekvenser av damernas uteslutning
2017-09-05 13:32
Under sommaren uteslöts föreningens damlag i fotboll i samband med att laget lämnade WO till en match. Laget bötfälldes därför och drog på sig kostnader som ej var budgeterade. Föreningen har som princip att seniorlag ska vara självförsörjande vilket gäller även i denna situation. Föreningens övriga medlemmar kommer således inte belastas ekonomiskt. Damlaget kommer trots avsaknad av seriespel ta in nödvändiga intäkter för att hålla årets budget.
#GeBortTillSport - Skänk idrottsutrustning
2017-08-29 15:56
Inom kort öppnar Fritidsbanken på Ålidhem Centrum där idrottsintresserade kan låna utrustning gratis i 14 dagar. För att samla ihop utrustning som Fritidsbanken kan låna ut krävs därför en insamling som kommer ske via succén #GeBortTillSport 9 september på Ålidhem Centrum (utanför Klossen) och 10 september vid Umeå Energi Arena.

Ta därför en titt i förrådet/garaget, gräv fram gammal idrottsutrustning och skänk bort utrustningen till insamlingen!

Anmälan till handboll
2017-08-17 10:04
Handbollssäsongen närmar sig med stormsteg! Om du är intresserad av att spela handboll i GUIF, anmäl dig genom att klicka här och fylla i formuläret. Om ni redan är medlem kan ni mejla per.beijar@gimonasuif.se. Träningstiden kommer vara söndagar kl 18 på Sjöfruhallen.

Här på hemsidan kan ni även hitta övrig information om föreningen som är av intresse!
Ledarträff inomhusidrotter 3 september
2017-08-09 14:17
Söndag 3 september kl 10-14 arrangerar GUIF sin årliga ledarträff för inomhusidrotterna där vi bl.a. går igenom halltidsfördelningen inför stundande inomhussäsong.

DATUM söndag 3 september
TID Kl. 10-14
VAR Sjöfruhallens mötesrum (Tomtebo)
MÅLGRUPP Alla ledare för klasslag samt futsal, handboll och innebandy. Viktigt att alla lag finns representerade.
10.00 Inledning av Alf Forsberg, ordförande.
Bl.a. information om föreningens nya idrottskonsulent med ansvar för barn och ungdom
10.30 Halltidsfördelning
12.00 Lunch
12.45 Ev. fortsättning halltidsfördelning vid behov
12.45 Tid till förfogande för handboll- resp. innebandysektion, mer info kommer!
14.00 Slut
ANMÄLAN LUNCH
Om ni vill äta lunch tillsammans med övriga GUIF-ledare under dagen anmäler ni det här senast onsdag 30 augusti: https://goo.gl/forms/jDeIR7j7PEwXtNvC3
PRELIMINÄRT HALLTIDSFÖRSLAG

OBS: Ni behöver inte anmäla er till mötet om ni inte tänkt äta lunch, då är det bara komma förbi!

Varmt välkommen!

Välkommen Hanna Mäki, ny idrottskonsulent!
2017-06-30 11:11

Efter en rekryteringsprocess med väldigt många intressanta kandidater har GUIF valt att anställa Hanna Mäki som föreningens nya idrottskonsulent med ansvar för barn och ungdom.

Hanna är 26 år och tog 2016 kandidatexamen i idrottspedagogik vid Umeå universitet. Hanna börjar på GUIF:s kansli 1 september och kommer i huvudsak jobba med utvecklingen av vår barn- och ungdomsverksamhet i nära samarbete med våra ledare.

Hannas kommentar:

"Det känns otroligt roligt och spännande att få jobba hos GUIF. Jag ser framemot ett utmanande och utvecklande arbete med många nya spännande möten och uppgifter.

Min förhoppning är att kunna bidra med min kunskap och engagemang för att verka som stöd för såväl barn och ungdomar som för föräldrar och ledare inom föreningen.

Viva la GUIF!"

Frågor om tjänsten besvaras av Alf Forsberg eller Per Beijar, kontaktuppgifter