2018-05-23 13:14
Oavsett ålder, om du är veteran eller nybörjare välkomnar vi nu alla tjejer, flickor, kvinnor & damer till Fotboll för tjejer! 

Genom fotbollen och med kvinnliga ledare vill vi ge tjejer möjlighet att utvecklas och ha roligt tillsammans ute på planen! Vi gör detta i ett samarbete med Tegs SK med förhoppningen att kunna ge fler tjejer möjlighet att delta! 

Så sprid ordet och håll tummarna för att det härliga vädret håller i sig, både till tisdag och genom hela fotbollssäsongen!
Prova på badminton med IFK Umeå!
2018-04-23 13:03
För anmälan - KLICKA HÄR
Grattis Anders, årets ledare i GUIF!
2018-04-15 18:10
"Med värme, humor, tydlighet och ett till synes outtömligt engagemang skapar han en trygg och utvecklande miljö för ett stort antal tonårskillar." Så lyder en motivering tillägnat Anders Olofsson som på förmiddagens årsmöte fick ta emot pris som årets ledare i GUIF 2017. 

Grattis Anders! Du är utnämnd till årets ledare i GUIF, hur känns det?
Ett stort och innerligt tack. Det känns väldigt oväntat, men samtidigt otroligt hedrande. Vi är väldigt många ledare inom GUIF som vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år, som på olika vis gör ett fantastiskt arbete med våra barn, ungdoms– och seniorlag. Att vara den inom GUIF:s kompetenta ledarkollektiv som denna gång får utnämningen årets ledare känns så klart väldigt bra.

Hur ska du fira det här priset?
Den glada nyheten nådde mig just efter en stärkande morgonpromenad på Gran Canaria dit jag åkt för att ladda batterierna inför den stundande fotbollssäsongen. Firandet har faktiskt redan tagit sin början med lite barfotahandboll på stranden med Wille och Neo. Efter ytterligare några timmar i solen blir det till att ta på sig bermudaskjortan för en härlig middag och några glas inhemskt vatten.

Du är ledare i fotboll för P04 och handboll för P03/04, hur tycker du det fungerar att kombinera ledarskapet i fotboll och handboll?
Det kanske mina tränarkollegor egentligen ska svara på - eller kanske ännu hellre flera av de grabbar som jag haft i minst 5 år inom båda idrotterna. Om jag ändå ska försöka att svara själv så tycker jag att det går rätt bra då handbollssäsongen eller fotbollssäsongen i princip är slut när den andra startar och vice versa. Ska dock inte sticka under stolen med att det då och nu känns är lite klurigt att hinna med så mycket mer än mitt arbete och mina uppdrag inom GUIF, men det väger ändå lätt i jämförelse med vad ett engagemang inom föreningen ger tillbaka. Grabbarna i båda lagen är fantastiska och ger en ruggig energi.

I en av nomineringarna kan vi läsa att "med värme, humor, tydlighet och ett till synes outtömligt engagemang skapar Anders en trygg och utvecklande miljö för ett stort antal tonårskillar. Hur ser du på dig själv som ledare? Vad är viktiga delar i ditt ledarskap?
Först, efter att ha läst nomineringen är det inte långt borta att det kommer en tår (eller två). Tack för de orden, ger en riktig boost att fortsätta som ledare inom GUIF. När jag tänker på mig själv som ledare, vilket jag inser nu händer allt för sällan, så är det flera av de ingredienser som finns i nomineringen som jag försöker bygga mitt ledarskap på. Jag, tillsammans med mina ledarkollegor, försöker till exempel efter bästa förmåga arbeta för att skapa en grupp där alla känner sig välkomna, där vi har roligt ihop och där det är nolltolerans mot dåligt uppförande både inom gruppen och när vi som lag är ute på ex. cuper och representerar vår förening. Tänker dock att jag samtidigt kan vara just rätt tydlig med budskapet att när vi tränar så gör vi det efter egen förmåga, men att vi alla - spelare och ledare - alltid gör vårt allra bästa. Mer konkreta inslag i mitt ledarskap är till exempel att alltid säga hej och prata en stund med varje spelare som kommer till träningen, att åtminstone en gång varje träning ge individuell feedback och att lite då och nu tala om för grabbarna att med en bra lagsammanhållning, där alla vid varje träning och varje match jobbar för varandra, så går det att komma jäkligt långt. Tycker också att det är häftigt att vara ledare just i GUIF som har medlemmar med olika bakgrund, livsöden och ekonomiska förutsättningar, men där idrotten bidrar till både kamratskap och förståelse för varandras olikheter. Kanske till och med till ett lite bättre Umeå, och det är inte dåligt om det skulle vara så. Avslutningsvis kan jag nämna att det mest troligt allt för ofta händer att jag försöker mig på att skojas lite med grabbarna, men hur framgångsrik jag är i mina försök är fortfarande högst oklart. 

Vilka utmaningar möter du i ledarskapet och hur hanterar du det?
En utmaning är att planera och genomföra träningar och matcher som känns givande för samtliga spelare i ett lag. Hitta nivåer i övningar och i matcher som i möjligaste mån bidrar till att den grabb i laget som hållit på med sin idrott i exempelvis 6 år och som utöver träningarna lägger ytterligare 10 timmar på spontanidrott såväl som den grabb som började för 4 månader sedan båda kan känna att de har kul, att de utmanas, och de utvecklas under träningar och matcher. Alla grabbar ska få kunna ha sina idrottsdrömmar levande även om GUIF i grunden är en breddförening. Denna utmaning kan jag nog tycka har blivit större i takt med att grabbarna blivit äldre, men tillsammans med mina tränarkollegor så försöker vi så gott vi kan att hitta olika utmaningar under träningar och matcher för alla våra grabbar.

En annan utmaning är att hinna med sig egna vidareutbildning inom båda idrotterna. Grabbarna börjar vara på en nivå som gör att det krävs att också jag som ledare tar steg framåt. Det är dock i ärlighetens namn svårt att hitta några lediga helger, men jag hoppas hinna med åtminstone någon kurs under 2018.
 
Vill du skicka en hälsning till dina spelare och ledarkollegor?
Självklart ett stort tack och hjärtligt tack till ledarkollegorna som med kompetens och engagemang gör ett superbra jobb. Självklart också en hälsning till grabbarna i båda "mina" lag – ni är på alla sätt och vis grymma. Fortsätt att vara engagerade, fortsätt att göra ert bästa, fortsätt att vara schyssta och hårt arbetande lagspelare. Det kommer ni ha nytta av både nu och i framtiden.

Något övrigt du vill tillägga?
Två saker: 1) kan jag få utmärkelsen årets ledare i GUIF så kan Löven gå upp i SHL 2018/2019 och Gnaget vinna allsvenskan 2018. 2) Stort, stort, tack till alla ni föräldrar som genom åren lagt åtskilliga hundra timmar på att hjälpa till med det praktiska runt lagen och hejat på läktarna – "Heeeeeeeja GUIF". Ni är värda ett alldeles eget pris.

Stort grattis än en gång Anders, en av många välförtjänta pristagare av årets ledare! 

Välkommen till fotbollsskola 18-21 juni
2018-04-12 14:47
Välkomna till några av sommarens roligaste dagar då GUIF arrangerar fotbollsskola!

DATUM 18-21 juni
TID kl 10-14 (måndag slutar vi 13.30 så vi hinner hem till Sveriges VM-match!)

PROGRAM
10.00 samling - träning/lek/spel
11.30 lunch - ta med egen matlåda, finns inte möjlighet att värma maten
12.30 träning/lek/spel
14.00 slut

ANLÄGGNING 
Födda 05-06: Innertavle
Födda 07: Sjöfru
Födda 08-11: Ålidhem Arena

PRIS
550 kr/deltagare. I priset ingår ett deltagarpaket bestående av fotboll, t-shirt och vattenflaska värde 299 kr. Faktura skickas via email och ska vara betald innan fotbollsskolan för att deltagaren ska få plocka ut sitt deltagarpaket. 

ANMÄLAN
Anmälan är stängd. För sen anmälan/kölista, kontakta bjorn.olovsson@gimonasuif.se 

LEDARE
Unga ledare från GUIF:s verksamhet som inför fotbollsskolan genomgår utbildning inom ledarskap i samarbete med SISU Idrottsutbildarna.

SOMMARSKOJ PÅ ÅLIDHEMS BIBLIOTEK
18-20 juni har Ålidhems bibliotek sommarskoj mellan kl. 14-16. 
Uppdatering: Alla platser är nu bokade! Biblioteket bjuder på frukt och dricka! Våra ledare följer barnen till biblioteket.    

Vi som arrangör tar inte ansvar för barnens resa till och från fotbollsskolan.

FRÅGOR
Per Beijar (semester 7-20 maj)
Ansvarig för fotbollsskolan
090-17 08 77
070-3975839
Årsmöte
2018-04-04 09:46
GUIF kallar härmed till föreningens årsmöte söndag 15 april klockan 10.00 i Sjöfruhallens mötesrum. 

På årsmötet pratar och bestämmer vi bland annat följande:
- Verksamhetsåret 2017. Vad har föreningen gjort för aktiviteter under 2017 och vad blev det ekonomiska resultatet?
- Verksamhetsåret 2018. Vilka planer har föreningen för 2018 och hur ser budget ut?
- Vilka ska arbeta i styrelsen 2018-2019? Många viktiga beslut för föreningen tas i styrelsen. 

Om du är intresserad att veta mer om och påverka föreningen i framtiden är årsmötet ett perfekt tillfälle för dig. Alla medlemmar som betalat medlemsavgift och är född 2003 eller tidigare har rösträtt på årsmötet. Övriga medlemmar får komma med förslag men får inte rösta.  

VALBEREDNING
Till årsmötet saknar vi förslag på personer som ska arbeta i valberedningen. Valberedningens uppdrag är att inför årsmötet föreslå revisorer samt personer som ska arbeta i styrelsen. Därför söker vi dig som har ett stort kontaktnät och vill hjälpa till att utveckla GUIF i framtiden. 

ÅRSMÖTESHANDLINGAR

Vi bjuder på läsk och kaffe.

Varmt välkommen!

Styrelsen
 
Sponsorer