Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår hemsida
GUIF är en ideell förening med fokus på barn- och ungdomsidrott. Vi organiserar ca 1500 aktiva i fyra idrotter. 

Du kan på några enkla sätt stötta GUIF och vår barn- och ungdomsverksamhet:

-Bli medlem.
Medlemskapet kostar 150 kr/år och du kan enkelt anmäla dig via vår webbplats. Är du redan medlem? Tipsa släkt och vänner! http://www.gimonasuif.se/form/Default.asp?ID=36337  

-Handla på ICA-Maxi.
Som medlem i GUIF registrerar du enkelt dina köp med en streckkod som ger återbäring till föreningen. Givetvis får du fortfarande din egen bonus. Det finns olika alternativ att registrera streckkoden: 
1) https://sponsring.ica.se/guif. Förslagsvis sparar du länken på mobilens hemskärm.  
2) Nyckelbricka eller klistermärke. Finns att hämta på kansliet och Sjöfruhallens cafeteria.

-Köp dina idrottsartiklar på Stadium Avion.
Registrera ditt medlemskap via Stadiums webbplats https://www.stadium.se. Är du redan medlem i Stadium registrerar du enkelt GUIF som din förening via https://www.stadium.se/teamsales
Sedan behöver du bara handla som vanligt på Stadium med ditt Stadium-medlemskap.

-Skänk valfri summa via Swish.
Swisha valfri summa till 123 100 80 02.

Alla bidrag gör skillnad och är viktiga för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet. Tack på förhand!

Rapport från årsmötet
2020-05-19 10:01
Igår bröt GUIF ny mark när vi genomförde årsmötet digitalt via Zoom för första gången. Årsmötet började med att Ola Svensson från styrelsen presenterade föreningens nya policy som en arbetsgrupp tagit fram under det senaste året. Därefter lämnades ordet över till den ständige mötesordföranden Lennart Arvidsson som tog oss igenom mötet med säker hand.  

Sammanfattning från mötet: 
 • Verksamhetsberättelsen godkändes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2019. 
 • Verksamhetsinriktning för perioden 2020-2022 godkändes. 
 • P.g.a. Coronapandemin justerades budgetförslaget en vecka före årsmötet. Årsmötet antog budgetförslaget på -166 000 kr. Styrelsens vilja är att göra allt vi kan för att inte göra ett underskott men utifrån rådande omständigheter är det sannolikt att vi har ett tufft år framför oss. 
 • Motionen om förändrad fördelningspolicy av halltider avslogs. 
 • Motionen om att ompröva beslut om avgift för lag i dyrare serie avslogs.  
 • Alf Forsberg valdes som ordförande för ett år. Mikael Zakrisson klev av sitt uppdrag som fotbollskommitténs ordförande där Eva Moe tar över stafettpinnen. Lennart Eriksson är ny suppelant i styrelsen. 
 • Efter flera år utan valberedning kunde årsmötet äntligen välja en valberedning bestående av Jenny Forslund och Anders Olofsson. 
Årsmötesprotokollet kommer läggas upp på hemsidan via dokument inom kort. 
GUIF-dagen inställd
2020-05-13 11:43
GUIF-dagen 6 juni ställs in p.g.a. coronapandemin. Vi tar nya tag inför 2021!
Årsmöte
2020-05-13 08:20
GUIF:s årsmöte som flyttades från 2 april med anledning av Coronaviruset kommer genomföras digitalt 18 maj kl 18.30. Vi kommer lägga ut länken för att delta på mötet på den här nyhetssidan i god tid inför mötet.  

På årsmötet pratar och bestämmer vi bland annat följande:
- Verksamhetsåret 2019. Vad har föreningen gjort för aktiviteter under 2019 och vad blev det ekonomiska resultatet?
- Verksamhetsplan 2020. Vilka planer har föreningen för året och hur ser budget ut?
- Verksamhetsinriktning 2020-2022. 
- Vilka ska arbeta i styrelsen 2020-2021? Många viktiga beslut för föreningen tas i styrelsen. 

Om du är intresserad att veta mer om och påverka föreningen i framtiden är årsmötet ett perfekt tillfälle för dig. Alla medlemmar som betalat medlemsavgift och är född 2005 eller tidigare har rösträtt på årsmötet. Övriga medlemmar får komma med förslag men får inte rösta.  

Vi kommer även presentera föreningens nya policy i samband med årsmötet. 

ÅRSMÖTESHANDLINGAR

INSTRUKTIONER
1. Vi kommer genomföra årsmötet via programmet Zoom. Det går att delta via både dator och smartphone. 
2. KLICKA HÄR FÖR ATT DELTA. Om ni redan har programmet kan ni även logga in via mötes-id: 668 5384 3544. Mötesrummet öppnar kl 18, årsmötet börjar 18.30.
3. För att underlätta närvarohantering och röstning är det en person per enhet som gäller. 
4. Ert namn i mötesrummet ska vara förnamn och efternamn. Ni kan ändra namn genom att klicka på rename i participants list. 
5. Stäng av kameran under hela mötet. Stäng även av ljudet när du inte pratar. Om du vill prata, klicka på raise hand så fördelar mötesordförande ordet. 

Varmt välkommen!

Med vänlig hälsning, 
Styrelsen

Information om Coronavirus - publik undanbedes
2020-05-12 19:50
GUIF har med anledning av Coronaviruset fått frågor från ledare och föräldrar kring rekommendationer om träning, matcher och resor. GUIF är inte en kunskapsorganisation i detta område, utan vi hänvisar till UD, WHO, Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet. Vi uppmanar till att följa dessa källor och uppdaterar den här artikeln löpande. 

AKTUELLT 28 APRIL
 • Svenska Fotbollsförbundet har uppdaterat sina riktlinjer kring Corona vilket innebär att all publik, inkl. föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid träning och match. Bara de som är nödvändiga för att träningarna och matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare och funktionärer), ska vara på plats. 
 • Vi har förståelse för att barn i föreningen behöver sällskap till och från aktiviteter samt stöttning under aktivitetens gång. I dessa fall uppmanas anhöriga att hålla sig utanför anläggningen under aktiviteten. 
AKTUELLT 1 APRIL
 • Från 2 april ställs alla inomhusträningar in utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet. Kansliet ansvarar för att avboka alla inomhustider. 
 • Lagen kan träna utomhus på planerna som tinat fram alt. köra alternativ träning utomhus. För övriga rekommendationer kring träning utomhus, se mer under rubriken "aktuellt 25 mars". 
 • Se bokningssystem för bokade tider:http://bokning.net.umea.se/bokning/
  Om ni vill börja träna tidigare eller förändra era bokningar, mejla fritid.bokning@umea.se. 
 • Årsmötet 2 april skjuts upp på obestämd framtid. 
  AKTUELLT 25 MARS
  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
  • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Uppmana deltagarna till att tvätta händerna med tvål och vatten både före och efter träning.
  Angående inomhusaktiviteter är det många lag som avslutat sin säsong medan en del lag fortfarande tränar. Från föreningens håll gäller fortfarande rekommendationen att vi kan fortsätta träna som vanligt under förutsättning att alla närvarande följer övriga rekommendationer som ges. I väntan på att fotbollsplanerna tinar fram uppmuntrar vi till andra fysiska aktiviteter utomhus då det innebär betydligt mindre smittspridningsrisk än inomhusaktiviteter. 

  FÖRSLAG PÅ TRÄNINGSPASS UTOMHUS
  Samling vid: Sjöfru, Carlshöjd eller Ålidhem Arena.
  Ta med: Joggingskor samt verktyg att hacka/skotta med. 
  - Löpning: intervaller 
  - Fys: hacka/skotta fram planen samt cirkelträning efteråt. 


  AKTUELLT 19 MARS
  På kvällens styrelsemöte diskuterades frågan på nytt och styrelsen fortsätter rekommendera att vi bedriver träningar. Vägledande för oss är att skolan och förskolan har öppet och bland annat bedriver undervisning i idrott. Folkhälsomyndigheten har också varit tydlig med att inställda träningar – att barn och ungdomar inte får röra på sig – har andra negativa folkhälsoeffekter som inte är önskvärda. 

  Vi uppmanar alla spelare, ledare, föräldrar och ev. andra besökare att stanna hemma från träningar och andra sociala sammankomster vid minsta symptom på sjukdom. 

  Årsmötet genomförs som planerat 2 april. Se nyhet längre ned på sidan. 

  Vi håller oss uppdaterade dagligen och meddelar er om det blir några förändringar. 

  AKTUELLT 13 MARS
  GUIF:s styrelse rekommenderar att vi fortsätter bedriva träningar. Beslutet grundas på att Folkhälsomyndigheten rekommenderar föreningar att fortsätta bedriva träning. Vi uppmanar alla spelare, ledare, föräldrar och ev. andra besökare att stanna hemma från träningar och andra sociala sammankomster vid minsta symptom på sjukdom. Vi har självklart förståelse för att medlemmar stannar hemma p.g.a. oro för smittspridning. 

  För GUIF:s ledare gäller att ni själva ansvarar för att avboka ev. träningstider hos Umeå kommun likt ni gör som vanligt. 

  GUIF ställer in klasslagssammandraget i futsal 22 mars med tanke på mängden barn, föräldrar och släktingar som brukar samlas vid dessa sammandrag.  

  Vi återkommer med mer information om möten och andra arrangemang. 
  __________________________________________________________________________________

  Folkhälsomyndigheten har en samlingssida med aktuell information om coronaviruset och sjukdomen covid-19. Där finns de senaste uppdateringarna om smittspridning, riskbedömning, resor med mera:

  Vad gäller symtom och misstänkt smitta så ska man kontakta 1177 Vårdguiden via telefon och berätta om sina symtom och var man varit. Besök inte någon vårdinrättning – kontakta alltid 1177 Vårdguiden först.

  Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten:
  • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.
  Sidan uppdateras löpande.

  Frågor skickas helst via mejl till per.beijar@gimonasuif.se.

  Vi behöver ert stöd!
  2020-04-29 11:17
  Uteblivna intäkter på grund av Corona-virusets framfart samt en framtid av osäkerhet har gjort att vi just nu behöver allt stöd vi kan få.  
   
  Varför inte köpa någonting som ni ändå behöver köpa, och samtidigt stödja oss i GUIF? Försäljningen pågår till 30 maj. 

  Vi har just nu webbshoppar öppna, där ni kan handla Newbody-produkter eller kryddor, oljor och grillmarinader från Spicy Dream. Via länkarna nedan kommer ni direkt in i vår shop. Utöver detta har vi även tvål/lotion och doftljus från Home Seremonies.  
   
  Newbody (Strumpor, underkläder, träningskläder) 
  För varje sålt paket tjänar vi 37 kronor.  

  Spicy Dream (Kryddor, oljor, marinader - perfekt till grillsäsongen) 
  För varje sålt kryddpaket tjänar vi 27 kronor.  
   
  Med direktköp så får ni produkterna hemskickade direkt. Newbody har tillfälligt halverat fraktavgiften.  
   
  Var med och stötta oss i GUIF! Vi behöver dig mer än någonsin.  

  Tack på förhand!

   
  Sponsorer