Välkommen till Gimonäs Umeå IF
Gimonäs Umeå IF (GUIF) finns i Umeås östra stadsdelar och bedriver största delen av vår verksamhet på Carlshöjd, Tomtebo och Ålidhem.

Föreningen erbjuder följande idrotter: 
  • Klasslag/idrottsskola (från året barnen fyller 7 år)
  • Fotboll 
  • Futsal 
  • Handboll 
  • Innebandy  
Föreningen har verksamhet för barn, ungdom, herr- och damlag inom alla ovanstående idrotter. 

Om ni är intresserade av att börja idrotta i GUIF, kontakta kansliet (se uppgifter på Kontakt) så hänvisar vi er vidare till något av våra drygt 120 lag. Om ni vill läsa mer om något av våra lag, klicka fram rätt lag via översta menyraden (Fotboll/Handboll/Innebandy/Futsal) så kommer du till deras lagsida. 
Gratis Cirkelfys för GUIF-medlemmar!
2016-11-24 13:16
På tisdag kl 20 kör vi igång Cirkelfys på Carlshöjdsskolans gympahall! Stenhård träning för hela kroppen som garanterat ger härlig träningsvärk. Fyra tisdagar fram till jul testar vi detta där ni som GUIF-medlem deltar gratis. 
Parkeringsmöjligheterna är begränsade så ta cykeln eller samåk! Mer information om Cirkelfys på bilden!  
Karin vinnare av årets fotbollsförälder på Fotbollsgalan!
2016-11-21 11:20
Ikväll är GUIF representerade på Fotbollsgalan i Globen! Karin Ahlman Toyama (lagledare i P03, P05 och F07), vinner nämligen pris som årets fotbollsförälder tillsammans med ytterligare 10 andra fotbollsföräldrar. 

Vi tog en intervju med Karin som precis var på väg till Stockholm och Globen. 

Du är alltså en av 11 som är uttagen av juryn till årets fotbollsförälder och befinner dig ikväll på Fotbollsgalan i Stockholm. Väldigt välförtjänt och ett stort grattis från hela GUIF! Hur känns det?
- Pirrigt, men jätteroligt och hedrande!
 
Det var 459 (!!) föräldrar som nominerades, varför tror du juryn fastnade för dig?
 
- Oj, det vet jag inte. Det är så många som bidrar lika mycket som jag och är värda nomineringen ännu mera. Jag tänker på nomineringen som en symbol för vad GUIF och klubbens ledare står för. Grundvärderingar som att idrotta med glädje, att alla ska få utrymme och få möjlighet att utvecklas och att föreningen ska vara inkluderande. Värderingar som jag står för och de kanske fastnade för dem. 
 
Hur ser dagen på Fotbollsgalan ut nu?
 
- Alla 11 fotbollsföräldrar träffas på förmiddagen tillsammans med Tommy Söderberg (ex. förbundskapten), Lisa Ek (elitspelare) och Mohammed Al-Hakim (elitdomare) för föreläsningar, utbyte av erfarenheter etc. Sedan bär det iväg till Fotbollsgalan redan vid kl. 16.00.
 
Några särskilda personer du ser fram emot att träffa?
- ALLA! Jag hoppas att jag får en skymt av både dam- och herrlandslagen och att Zlatan är där. Hela galan blir otroligt spännande att få vara med på.  
 
Berätta, vilka GUIF-lag är du inblandad i?
- Som det ser ut nu är det F07, P05 och P03 fotboll, innebandy och futsal för alla tre åldersgrupperna. 
 
Hur ser en vanlig vecka ut för dig när det gäller din roll som förälder och lagledare?
- Den är inrutad i jobb under dagarna och en blandning av vardagsgrejor och skjutsningar/träningar på kvällarna. Sedan är det många återkopplingar med ledarna i lagen jag är involverad i samt med andra lag i Umeå, i stort sett dagligen. Kallelser, lagindelningar, anmälningar, planeringsmöten etc. Helgerna är oftast inrutade i matcher. Ibland tar jag mig tid för egenträning som varvas med matcher eller träningar varje dag i lagen.   
 
Hur tycker du det är att vara lagledare?
- Det är riktigt roligt! Att följa killarnas och tjejernas utveckling är väldigt spännande och motiverande. Att tillsammans med tränarna bolla idéer och utveckla lagen är fantastiskt inspirerande. Det är också intressant att utbyta idéer med andra föreningarnas ledare. 
 
Någon hälsning till alla spelare och ledare i GUIF vars lag du är involverad i?
- Ni är helt fantastiska och ni är hjältarna! Det är så otroligt roligt att följa er utveckling och jag hoppas att ni alla tycker att det är roligt att träna och spela matcher, att ni känner er sedda och förstår hur mycket ni utvecklas hela tiden. Jag hoppas också att ni trivs i lagen. Vill också rikta ett stort tack till er som nominerat mig.    
 
Tack Karin för allt du gör för GUIF!

Ni följer Fotbollsgalan på TV 4 kl 20. 

Karins nominering av Eva Moe, tränare i P03. 

"Karin har tre barn som samtliga är involverade i föreninen GUIF (Gimonäs Umeå IF). Karin har ett engagemang i egenskap av lagledare och administratör för samtliga lag som hennes barn är delaktiga i. (Minst 6 lag eftersom det är fotboll under sommaren och innebandy och handboll under vinterhalvåret.) Med ett näst intill outtröttligt engagemang ställer Karin upp för att få allt att klaffa. Allt ifrån att boka planer, boka in matcher, kalla spelare till matcher och ordna ersättare, fixa inköp, boka domare, beställa lagkläder m.m. Karin brinner även för våra spelare som behöver lite extra stöd och hjälp. Vi har flera spelare i vårt lag med utländskt ursprung, ensamkommande och flyktingar. Karin ser alltid till att det finns skjuts till barn vars föräldrar inte har egna bilar, att söka bidrag från fonder för att hjälpa killarna betala medlemsavgifter till klubben osv. Listan skulle kunna göras längre. Förutom att Karin är en fixare, lagledare och administratör är hon också en inspiratör som peppar och uppmuntrar oss tränare i laget. Karin är en eldsjäl som jag verkligen tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet!"

Läs mer om årets fotbollsföräldrar och ta del av intressanta samtal på: http://fotbollsforaldrar.se/Stolthet och Beundran!!!

Det är med stolthet och beundran som jag konstaterar att Karin Ahlman Toyama uppmärksammas på Fotbollsgalan i Globen. Stort grattis till nomineringen som en av våra mest engagerade fotbollsföräldrar i Sverige. Tack för ditt engagemang och ditt outtröttliga slit, Karin - Du är en förebild för oss alla.!

Håkan Åkersten, Sektionsordförande Fotboll, Gimonäs Umeå IF.


Målvaktsträning innebandy
2016-11-03 16:24
GUIF bjuder in föreningens alla innebandymålvakter till målvaktsträning i december! Ni får bra tips om ex. förflyttningar, positioner, vinklar och andra nyttiga verktyg som ni använder i buren. Erik Ställ, med många säsonger i SSL samt stor erfarenhet som målvaktsutbildare, guidar er genom dagen. 

VAR Ålidhemshallen
NÄR 10 december
SCHEMA
11-12.30 Pojkar/flickor 05-08 inkl. tränare
12.30-14 Pojkar/flickor 04-äldre inkl. tränare
ANMÄLAN Anmälan för både målvakter och tränare senast 4 december här: https://goo.gl/forms/lUPsMzuz0VFK1ZvW2
TA MED Varje lag som skickar en målvakt ska även skicka minst en skytt. 
INSTRUKTÖR Erik Ställ, Thorengruppen

Stärk GUIF:s varumärke i sociala medier!
2016-11-01 13:42
Vill du vara med och forma en guide för sociala medier som ska gälla i GUIF?
Idag kommunicerar vi i GUIF via flera verktyg, bl.a. mejl, hemsidor, Facebook och Instagram. Användandet varierar i omfattning och riktlinjerna är få. Vi är övertygade om att vi kan utveckla vårt arbete med sociala medier för att stärka vårt varumärke och gemenskapen i föreningen. Därför vill vi tillsätta en arbetsgrupp som tar fram en guide hur vi ska arbeta med sociala medier framöver.     
  
Vilka söker vi till gruppen?
  • Du som har ett intresse av sociala medier
  • Du som ansvarar för ett GUIF-konto på sociala medier
  • Du som har kompetens inom kommunikation och varumärkesbyggande
  • Vi ser gärna några unga personer i gruppen!
Alla punkter ovan behöver naturligtvis inte stämma in på dig. Om du tror att du kan bidra, hör av dig!

Alla som är intresserade, kontakta mig så berättar jag mer!

Med vänlig hälsning,  
Per Beijar, idrottskonsulent GUIF
per.beijar@gimonasuif.se, 070-397 58 39 
Köp supportertröja till handbollslagen!
2016-11-01 10:41
Första säsongen i GUIF:s historia som vi har representationslag på både dam- och herrsidan i handboll! Visa vilka du stöttar genom att köpa deras supportertröja för 100 kr. Finns i storlek XXS (ca 152), XS och S. Tröjorna finns till försäljning på kansliet.