SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimonäs Umeå IF
Ny hundverksamhet i Guif
Guif Hund = Gemenskap Utveckling Inspiration Folkbildning

Våren 2023 beslutade Guifs årsstämma att starta en hundsektion i föreningen. Förberedelserna inför starten har pågått i projektform under flera års tid med målet att skapa en inhägnad hundträningsyta där hundägare kan bedriva säker träning med sin hund. En sådan hundträningsyta har länge varit efterlängtad av hundägare i Umeå och har vår förening blivit den första i Umeå som kan erbjuda en sådan anpassad träningsyta.  Hundträningsytan är nu färdig och finns på Carlshem på en del av den så kallade "Carlshöjdsmyren".

 

Bygget har till stor del finansierats av vår huvudsponsor - arrangören bakom den stora hundmässan Nordic Dog Days. En mässa som kommer äga rum i Umeå i augusti i år. Resterande del finansierar vi med medlemsintäkter och sökta bidrag. Vår förhoppning är att vår hundsektion kommer att får in många nya medlemmar som vill vara med i vår hundgemenskap. Tillsammans kan vi då skapa förutsättningar för att förvalta vår hundträningsyta på ett bra sätt.

 

Som medlem i Guif kommer du kunna boka in dig på våra egna "öppna träningar" som vi planerar att ha vid flera tillfällen varje vecka. (Tider kommer publiceras senare). Deltagandet i de öppna träningarna ingår i din årsavgift, se längre ned under rubriken "Anmälan går till så här".

 

Som medlem i Guif får du givetvis även ta del av alla de medlemsförmåner som finns i föreningen. Passa exempelvis på att registrera en profil hos XXL som nu lagt till en särskild hund-flik för hundsektionens medlemmar. Där kan ni fram till 28 maj beställa en snygg Guif-mössa för ett super-rabatterat pris (70 kr). Ni kommer även kunna ta del av andra klubberbjudanden. XXL har ju en egen avdelning med hundsaker.

 

Ni som anmäler er hund till vår hundsektion under maj månad kommer att få en gratisbiljett per registrerad hund till mässan "Nordic Dog Days" i Umeå i augusti 2023 (värde 150 kr).

 

Anmälan går till så här:

1) man registrerar sig som medlem i Guif (om man inte redan är medlem sedan tidigare) Kostnad för ett års medlemskap är 150 kr/person.

2) man anmäler sin hund/sina hundar till hundverksamheten och betalar en kostnad på 600 kr/år för sin hund(ar).

 

På så sätt kan alla i familjen (som är medlemmar i Guif) vara delaktiga i hundverksamheten när man har anmält sin hund.

 

Vi förutsätter att våra medlemmar accepterar och följer de riktlinjer som gäller för verksamheten. Se nedan.

 

Riktlinjer för Guifs hundverksamhet:

  • Vi behandlar varandra med respekt.
  • Vi är positiva mot varandra, under träning är det tillåtet att misslyckas med olika moment. Vi hjälps åt att dela erfarenheter med varandra men kommer inte med pekpinnar.
  • Vi hjälps åt att hålla hundträningsytan i fint skick. Den är inte en rastplats utan en yta för träning.
  • Vi är alla medvetna om det strikta ansvar vi har som hundägare och ansvaret för våra hundars beteende.
  • Vi tränar på hundträningsytan under eget ansvar. Guif som förening har inget ansvar för det som kan inträffa under träningar på hundträningsytan.
  • Varje hundförare ansvarar själv för att vara försäkrad för skador som kan drabba en själv eller hunden.

Här kan du fylla i din anmälan:

https://forms.gle/ttbwRmnmWwcoYNr6A

 

Inhägnaden är nu klar! 😊
2023-05-27 21:01

Den efterlängtade hundträningsytan står nu klar!

Hoppas vi tillsammans ska få många trevliga stunder där med våra hundar!

 

Antalet medlemmar växer för varje dag i hundsektionen. 

Tanken är att vi testar köra igång den öppna träningsverksamheten för våra medlemmar under nästa vecka.

Mer information om detta kommer skickas ut per mail.

 

Trevlig helg! 

Hundträningsytan börjar ta form!
2023-05-24 20:38

Antalet nya medlemmar i vår hundsektion ökar för varje dag. Det känns verkligen superkul att så många vill vara med på den här resan med vår nya verksamhet.


Gjorde ett besök vid hundträningsytan ikväll och såg att lite mindre än halva ytan nu fått stängselnät. Grindbalkarna är också på plats. Det går framåt för varje dag och Heda Security ser ut att göra ett fint jobb hittills.

 

Vi ser verkligen fram mot att starta igång verksamheten på riktigt när allt är klart!

 

//Projektgruppen

Hundträningsytan röjd och klar för stänselbygge
2023-05-21 17:14
Under fredagen röjde en liten grupp från hundsektionen bort ris och grenar för att göra plats åt den nya inhägnaden.

Enligt planeringen kommer Heda Security att påbörja arbetet med att stängsla in hundträningsytan måndag 22 maj.

 

Vill rikta ett stort tack till det gäng som under helgen med kort varsel ställde upp och röjde undan sly på området. Vilket kanonjobb vi gjorde tillsammans.

 

Så snart bygget är på plats kommer vi bjuda in alla medlemmar till en första träff när vi inviger området tillsammans. Mer info kommer.

 

Vi har gått från 3 till 18 medlemmar på en vecka. Hoppas ni alla hjälper till att sprida budskapet om vår nystartade verksamhet. 😊🦮🐕‍🦺🐩🐕🐶💕

Nordic Dog Days i Umeå 19-20 augusti
2023-05-11 21:53

Vår huvudsponsor arrangerar Nordic Dog Days i augusti. Här kommer en länk så ni kan läsa mer om programmet som uppdateras löpande:

https://nordicdogdays.se/

 
Sponsorer