SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimonäs Umeå IF

Välkommen till GUIF:s hundverksamhet!
GUIF Hund = Gemenskap Utveckling Inspiration Folkbildning

Syftet med GUIF:s hundsektion är att tillhandahålla en inhägnad hundträningsyta samt att vissa tider bedriva "öppna träningar" för våra medlemmar. Under de öppna medlemsträningarna är ytan uppbokad endast för GUIF-medlemmar.

 

Vill du bli medlem - så här anmäler du dig:

1) Registrera dig som medlem i GUIF (om du inte är medlem sedan tidigare). Kostnad för ett års medlemskap är 150 kr/person.

2) Anmäl din hund/dina hundar till hundverksamheten, en kostnad 600 kr/år för sin hund(ar).

 

Tänk på att du kan anmäla hela familjen (som medlem i GUIF) och koppla alla familjemedlemmar till den hund/de hundar ni anmält.

 

Här kan du fylla i din anmälan:

https://forms.gle/ttbwRmnmWwcoYNr6A

 

Vi förutsätter att våra medlemmar accepterar och följer de riktlinjer som gäller för verksamheten. Se nedan.

 

Riktlinjer för GUIF:s hundverksamhet:

  • Vi behandlar varandra med respekt.
  • Vi är positiva mot varandra, under träning är det tillåtet att misslyckas med olika moment. Vi hjälps åt att dela erfarenheter med varandra men kommer inte med pekpinnar.
  • Vi hjälps åt att hålla hundträningsytan i fint skick. Den är inte en rastplats utan en yta för träning.
  • Vi är alla medvetna om det strikta ansvar vi har som hundägare och ansvaret för våra hundars beteende.
  • Vi tränar på hundträningsytan under eget ansvar. GUIF som förening har inget ansvar för det som kan inträffa under träningar på hundträningsytan.
  • Varje hundförare ansvarar själv för att vara försäkrad för skador som kan drabba en själv eller hunden.

 

Vilka får vara på hundträningsytan?

När ytan inte är uppbokad är det fritt att vara där och träna med sin hund. Vill man boka en egen tid för att få ha ytan för sig själv går det också bra, då får man betala en symbolisk summa på 50 kr/timme om man bokar som medlem. Är man inte medlem kostar det 100 kr/timme. Vilka tider som finns tillgängliga för bokning ser du genom att klicka på "kalender" i menyn.

 

För att boka en egen tid på hundträningsytan gör du så här:

1) fyll i formuläret https://forms.gle/e9cLEzx2VjUXgmwr5

2) skicka ett mail till evamoe75@gmail.com och skriv att du fyllt i en bokningsförfrågan via formuläret. (Vi kommer titta på ett bättre bokningssystem när ekonomin tillåter detta.)

OBS! Det kan ta upp till 24 timmar att få svar på en bokningsförfrågan eftersom den här verksamheten sköts helt ideellt, så det är bra att ha lite förförhållning när du bokar. 

Kostnaden för att hyra planen 1 timme för eget bruk är 50 kr för GUIF-medlemmar och 100 kr för icke GUIF-medlemmar. 

 

Hur är bygget av hundträningsytan finansierad och vem förvaltar ytan?

GUIF har nyttjanderättsavtal med Umeå Kommun för fotbollsplanen och hundträningsytan på "Carlshemsmyren". Bygget av inhägnaden till hundträningsytan har till stor del finansierats av vår huvudsponsor - arrangören bakom den stora hundmässan Nordic Dog Days. En mässa som ägde rum i Umeå 19-20 augusti 2023. Resterande del finansierar vi med medlemsintäkter och sökta bidrag. Vår förhoppning är att vår hundsektion kommer att få in många nya medlemmar som vill vara med i vår hundgemenskap. Tillsammans kan vi då skapa förutsättningar för att förvalta vår hundträningsyta på ett bra sätt.

 

Varför ska jag bli medlem i GUIF:s hundsektion?

Som medlem i GUIF kommer du kunna boka in dig på våra egna "öppna träningar" som vi planerar att ha vid flera tillfällen varje vecka. (Tider publiceras efter hand). Deltagandet i de öppna träningarna ingår i din årsavgift. 

 

Som medlem i GUIF får du givetvis även ta del av alla de medlemsförmåner som finns i föreningen. Passa exempelvis på att registrera en profil hos XXL som nu lagt till en särskild hund-flik för hundsektionens medlemmar. Ni kommer även kunna ta del av andra klubberbjudanden. XXL har ju en egen avdelning med hundsaker.

 

Om ni har fler frågor är ni välkomna att ta kontakt med oss i projektgruppen. Kontaktuppgifter finns under fliken "kontakt"

 

 

 

 

Hundpromenad söndag 18 februari!
2024-02-16 16:27

Nu på söndag kör vi en gemensam hundpromenad för er som vill hänga på. 

Vi går från hundträningsytan kl. 12:00

De som vill ansluta redan från Tomtebo samlas 11:30 vid korsningen till cykelvägen som går genom skogen mellan Tomtebo och Carlshem.

 

Ingen anmälan krävs, kom om det passar. Vi hoppas vi blir några ekipage som får njuta av en solig och trevlig hundpromenad.

 

//Hundsektionen

 

Nu har du chansen att komma med idéer till hundsektionen!
2024-02-16 09:59

I onsdags skickade vi ut en enkät till alla medlemmar i hundsektionen.

I enkäten får ni möjlighet att komma med önskemål och idéer om hur vi kan utveckla både vår verksamhet (aktiviteter) och vår hundträningsyta.

 

Hoppas ni kan ta er någon minut och svara på enkäten. Det är ju vi tillsammans som hjälps åt att skapa vår verksamhet.

 

Länk till enkäten:

https://forms.gle/uZMCkYC2F4uiGAdE6 

 

Hälsningar

Hundsektionens arbetsgrupp

Eva, Maria och Gabriella

Tomtepromenad med hundsektionen lördag 16/12 kl 12:00
2023-12-13 15:51

Ni missar väl inte möjligheten att vara med på vår tomtepromenad nu på lördag. Vi startar vid hundträningsytan klockan 12:00 och promenerar därefter en slinga på ca 1 timme. När vi kommer tillbaka till hundträningsytan bjuds det på glögg och pepparkaka.

 

Det kostar inget att delta. Passa på att träna genom att promenera tillsammans med andra hundar.

Den som vill får gärna pynta sig eller vovven med något juligt 😊

 

Välkomna!

Spade finns nu på hundträningsytan!
2023-11-28 21:29

Ikväll har vi satt ut en spade på hundträningsytan och skottat fram grinden.

Hoppas alla besökare kan hjälpa till att ta några spadtag och hjälpa till att hålla grinden fri från snö så vi kan fortsätta använda ytan ett tag till 😊🐶

Hundträningsytan vinterfixad!
2023-10-25 17:59

Nu är agilityutrustningen på hundträningsytan undanställd för vintern. De långa metallställningarna till slalombanan ligger dock kvar längs med stängslet på höger sida (om man kommer från den stora ingången till ytan).

 

Anledningarna till att vi tar in hindren för vintern är dels att dom inte ska förstöras och dels att ingen hund ska riskera att skada sig på uppstickande pinnar om det skulle bli mycket snö.

 

Balanshindret finns dock kvar hela vintern.

 

Vi skulle gärna vilja ha hjälp med att fixa några fler fasta hinder till ytan så om någon av er har kontakter för att få tag på exempelvis:

* 6 st SJ-pallar (att bygga en fast tunnel av) eller

* ett större cementrör eller

* en kabelvinda

får ni gärna ta kontakt med Eva Moe 070-3332169 eller evamoe75@gmail.com

 

Hundträningsytan kommer inte skottas/plogas under vintern men förhoppningsvis kan vi hjälpas åt att hålla ytan upptrampad och grinden mot cykelvägen framskottad.

 

Hoppas vi ses på framtida aktiviteter 😊

 

 
Sponsorer