SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimonäs Umeå IF

Välkommen till GUIF:s hundverksamhet!
GUIF Hund = Gemenskap Utveckling Inspiration Folkbildning

Syftet med GUIF:s hundsektion är att tillhandahålla en inhägnad hundträningsyta samt att vissa tider bedriva "öppna träningar" för våra medlemmar. Under de öppna medlemsträningarna är ytan uppbokad endast för GUIF-medlemmar.

 

Vill du bli medlem - så här anmäler du dig:

1) Registrera dig som medlem i GUIF (om du inte är medlem sedan tidigare). Kostnad för ett års medlemskap är 150 kr/person.

2) Anmäl din hund/dina hundar till hundverksamheten, en kostnad 600 kr/år för sin hund(ar).

 

Tänk på att du kan anmäla hela familjen (som medlem i GUIF) och koppla alla familjemedlemmar till den hund/de hundar ni anmält.

 

Här kan du fylla i din anmälan:

https://forms.gle/ttbwRmnmWwcoYNr6A

 

Vi förutsätter att våra medlemmar accepterar och följer de riktlinjer som gäller för verksamheten. Se nedan.

 

Riktlinjer för GUIF:s hundverksamhet:

  • Vi behandlar varandra med respekt.
  • Vi är positiva mot varandra, under träning är det tillåtet att misslyckas med olika moment. Vi hjälps åt att dela erfarenheter med varandra men kommer inte med pekpinnar.
  • Vi hjälps åt att hålla hundträningsytan i fint skick. Den är inte en rastplats utan en yta för träning.
  • Vi är alla medvetna om det strikta ansvar vi har som hundägare och ansvaret för våra hundars beteende.
  • Vi tränar på hundträningsytan under eget ansvar. GUIF som förening har inget ansvar för det som kan inträffa under träningar på hundträningsytan.
  • Varje hundförare ansvarar själv för att vara försäkrad för skador som kan drabba en själv eller hunden.

 

Vilka får vara på hundträningsytan?

När ytan inte är uppbokad är det fritt att vara där och träna med sin hund. Vill man boka en egen tid för att få ha ytan för sig själv går det också bra, då får man betala en symbolisk summa på 50 kr/timme om man bokar som medlem. Är man inte medlem kostar det 100 kr/timme. Vilka tider som finns tillgängliga för bokning ser du genom att klicka på "kalender" i menyn.

 

För att boka en egen tid på hundträningsytan gör du så här:

1) fyll i formuläret https://forms.gle/e9cLEzx2VjUXgmwr5

2) skicka ett mail till evamoe75@gmail.com och skriv att du fyllt i en bokningsförfrågan via formuläret. (Vi kommer titta på ett bättre bokningssystem när ekonomin tillåter detta.)

OBS! Det kan ta upp till 24 timmar att få svar på en bokningsförfrågan eftersom den här verksamheten sköts helt ideellt, så det är bra att ha lite förförhållning när du bokar. 

Kostnaden för att hyra planen 1 timme för eget bruk är 50 kr för GUIF-medlemmar och 100 kr för icke GUIF-medlemmar. 

 

Hur är bygget av hundträningsytan finansierad och vem förvaltar ytan?

GUIF har nyttjanderättsavtal med Umeå Kommun för fotbollsplanen och hundträningsytan på "Carlshemsmyren". Bygget av inhägnaden till hundträningsytan har till stor del finansierats av vår huvudsponsor - arrangören bakom den stora hundmässan Nordic Dog Days. En mässa som ägde rum i Umeå 19-20 augusti 2023. Resterande del finansierar vi med medlemsintäkter och sökta bidrag. Vår förhoppning är att vår hundsektion kommer att få in många nya medlemmar som vill vara med i vår hundgemenskap. Tillsammans kan vi då skapa förutsättningar för att förvalta vår hundträningsyta på ett bra sätt.

 

Varför ska jag bli medlem i GUIF:s hundsektion?

Som medlem i GUIF kommer du kunna boka in dig på våra egna "öppna träningar" som vi planerar att ha vid flera tillfällen varje vecka. (Tider publiceras efter hand). Deltagandet i de öppna träningarna ingår i din årsavgift. 

 

Som medlem i GUIF får du givetvis även ta del av alla de medlemsförmåner som finns i föreningen. Passa exempelvis på att registrera en profil hos XXL som nu lagt till en särskild hund-flik för hundsektionens medlemmar. Ni kommer även kunna ta del av andra klubberbjudanden. XXL har ju en egen avdelning med hundsaker.

 

Om ni har fler frågor är ni välkomna att ta kontakt med oss i projektgruppen. Kontaktuppgifter finns under fliken "kontakt"

 

 

 

 

Öppna träningar under sommaren!
2024-06-22 20:19
Glad sommar!

Under sommaren kommer vår bokning för öppna träningar att ligga kvar i kalendern. Det innebär att ytan finns bokad för hundsektionens medlemmar på söndagar mellan kl. 10-11. Det kommer inte alltid att finnas någon ansvarig ledare på plats under semestermånaderna. Istället får ni som kommer till träningen hjälpas åt och bestämma vad ni vill träna på. Kallelser kommer inte att skickas ut till de söndagar när det inte finns någon ledare på plats. De söndagar när det finns ledare på plats kommer kallelse att skickas ut i förväg. Hör av dig till Eva Moe (070-333 21 69) om du är intresserad av att vara ansvarig för någon öppen träning under sommaren.

 

PS. hör gärna av er om ni är intresserade av att boka ytan någon annan dag än söndagar för att träna. Lägger vi upp träningen så att fler i sektionen kan anmäla sig till tillfället så kostar det inget att boka för er. Ni kan själva bestämma hur många deltagare som får anmäla sig till ert bokade träningstillfälle.

 

Glad sommar till er alla!

Containern är nymålad!
2024-06-05 21:41

Stort tack till Chippens familj som målat containern på hundträningsytan ikväll! Nu är rost och smuts ett minne blott! Jennifer och Pelle ni har gjort ett fantastiskt jobb! Tack också till Sandå som sponsat med färg ❤️

Fixardag på hundträningsytan nu på söndag från ca 11:30
2024-05-30 21:30

Vi planerar att rulla in kabeltrummorna och klä dem med grön matta samt bygga några A-hinder.

Eventuellt kanske någon har möjlighet att köra lite grästrimmer?

Alla som vill är välkomna att delta. Tillsammans kan vi göra vår träningsyta riktigt fin.

Sektionen bjuder på fika också under arbetet.

 

Vi ses!

Kvällens hundpromenad i samverkan med Active Move
2024-05-15 06:53

I kväll arrangeras hundsektionens hundpromenad i samverkan med Active Move. Vi hoppas att vi kanske får träffa lite nya ansikten och hundar. Alla som vill är välkomna. Start från hundträningsytan kl. 19:00. 😊🦮🐩🐶🐕‍🦺🐕

OBS! Ändrad tid imorgon för öppen träning!
2024-05-11 19:50

Här kommer en påminnelse om att öppna träningen imorgon söndag 12/5 börjar klockan 10:00 på hundträningsytan.

 

Hälsningar

Eva

 
Sponsorer