SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimonäs Umeå IF

Avgifter & stödfond
MEDLEMSAVGIFT
Obligatorisk avgift för alla medlemmar. Medlemsavgiften är personlig, kostar 150 kr/kalenderår och inkluderar olycksfallsförsäkring. 
 
DELTAGARAVGIFT/TERMINSAVGIFT
Obligatorisk avgift för alla medlemmar som är aktiva i någon idrott. 
 • Deltagare i klasslagen betalar 600 kr i deltagaravgift. I avgiften ingår det en tränings t-shirt samt deltagande i alla idrotter i klasslagets regi (fotboll, innebandy, handboll och futsal). 
 • Deltagare från 8 år t.o.m. juniorlag betalar en deltagaravgift/terminsavgift på 1000 kr vid två tillfällen/år, totalt 2000 kr/år. I avgiften ingår fotboll, innebandy, handboll och futsal. Barn som vid 7 års ålder börjar i U8 handboll omfattas av avgiften på 1000 kr/termin. 
 • Deltagare i seniorlag betalar en deltagaravgift som bestäms av respektive kommitté eftersom dessa lag är självförsörjande. 
Vi erbjuder digitala betalningsmetoder – allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För samtliga betalningar tillkommer en administrationsavgift mellan 9 - 59 kr beroende på fakturabeloppet. 
 
Det finns möjlighet att söka bidrag om det föreligger betalningssvårigheter via GUIF:s stödfond. Mer information finns längre ned på denna sida. 
 
MATCHLAGSAVGIFT - UPPDATERING FEBRUARI 2024

Mot bakgrund av att föreningen de senaste två åren gjort underskott ekonomiskt har styrelsen beslutat om förändrade riktlinjer som gäller nu direkt inför fotbollssäsongen och inför hösten även omfattar våra futsal-, handboll- samt innebandylag.  Förändringen innebär att vi tillsätter en matchlagsavgift som gäller för matchlag som anmäls till barn-/ungdomsserier. Avgiften varierar utifrån ålder enligt tabellen nedan som gäller år 2024:

 

Årgång

Serie för ålder

Avgift per matchlag

2014

10

5000 kr

2013

11

5000 kr

2012

12

5000 kr

2011

13

10 000 kr

2010

14

10 000 kr

2009

15

15 000 kr

2008

16

15 000 kr

2007

17

15 000 kr

 

Hur ska vi som ledare lösa det?

1. Lagjobb/försäljning - I första hand rekommenderar vi att laget genomför lagjobb eller försäljningsinsatser där alla spelare/föräldrar deltar. Via länken nedan har vi sammanställt en del förslag på olika försäljningsinsatser. https://sites.google.com/view/guifledarportal/under-s%C3%A4song/lagkassa 
2. Sponsorer - Lagen kan fixa sponsorer som ni ex. kan trycka på träningsoverallerna. Matchtröjorna är avsedda för hela föreningens sponsorer och där får ni inte trycka egna sponsorer. Kontakta kansliet för mer information. 
3. Om ni som ledarteam upplever att detta blir en uppgift som ni inte mäktar med och föräldragruppen inte heller vill ansvara för frågan, meddela kansliet så kan vi skicka ut en avgift till varje individ. Ex. ni är ett lag på 20 spelare som omfattas av en avgift på 10 000 kr. Vi skickar då en avgift via Sportadmin på 500 kr/spelare.  


När och hur ska pengarna betalas in? 
Eftersom detta beslut kommer så tätt inpå fotbollssäsongen har lagen till den 31 augusti på sig att betala in avgiften. Från 2025 gäller dock att pengarna betalas in senast i juni för fotbollslag. Vi återkommer med mer information framöver om inbetalningen. 

 
DISTRIKTSLAG/UTBILDNINGSLÄGER
För spelare som blir uttagna/anmäler sig till samlingar gäller följande: spelarna står själva för alla kostnader upp till 3000 kr. När kostnaderna kommit upp i 3000 kr betalas alla kostnader därutöver av föreningen. 
 
Om fastställda avgifter inte betalas blir spelaren avstängd från träning och match. 
 
Alla kostnader i samband med genomförandet av Sverige-cupen/SDF-SM/distriktslagsturneringar står individen för själv.
 

ANSÖKAN VIA GUIF-FONDEN
Vi är en förening som står för allas rätt till idrott och alla som vill ska därför ha möjlighet att idrotta i GUIF. Din ekonomi ska inte vara ett hinder!

HANTERING OCH FÖRHÅLLNINGSSÄTT

 • Medel ur fond ges till deltagaravgift/terminsavgift, max. 2000 kr/år (1000 kr/termin). Ansökan gäller kalenderår, d.v.s. om du ansöker om stöd för deltagaravgift/terminsavgift under våren gäller ansökan även under hösten. Om du ansöker för höstterminen gäller den ansökan bara höstterminen, inte kommande vårtermin. 
 • Medel ur fond ges inte till avgifter för cuper.
 • Spelare i seniorlag har inte möjlighet att ansöka via fonden. Kontakta din ledare eller kansliet om du har svårt att betala avgiften så kan de eventuellt hjälpa till att hitta ett jobb där du jobbar av avgiften.  
 • Inga pengar betalas ut till spelaren eller spelarens målsmän. Kansliet hanterar avgiften i Sportadmin. 
 • Ansökan görs digitalt via hemsidan.
 • Ansökan behandlas av en beslutsgrupp bestående av föreningens ordförande och kassör.
 • Beslutsgruppens ambition är att inom en vecka efter inkommen ansökan fatta beslut.
 • Ansökan är konfidentiell. Endast beslutsgruppen känner till ansökan och eventuell tilldelning.
 • I de fall beslutsgruppen behöver ytterligare information utöver den i ansökan, kan anställd personal och tränare vara en resurs.

Styrelsen för Gimonäs Umeå IF

 

Gör din ansökan här

 
Sponsorer